Kaapelitehtaan Mediakeskus Oy:n koordinoima Ikääntymistä juhlistava valtakunnallinen ARMAS-festivaali sai vuonna 2020 opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustuksen kulttuuripalvelujen digitalisoinnin pilotoimiseen ikääntyneille. Tuki mahdollistaa festivaalin tarjonnan laajentamisen ja parantaa sen saavutettavuutta. Miina Sillanpään Säätiö on toiminut hankkeessa yhteistyökumppanina osallistamalla ikääntyneitä ihmisiä digitaalisten taidepalvelujen pilotointiin ja laatimalla heidän kokemuksistaan raportin.

 

 

Osana hanketta ARMAS-festivaali on tuottanut digitaalisten kulttuuripalvelujen nettikäyttöä varten opetusvideon yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Ikäinstituutin kanssa. Opetusvideolla näytetään konkreettisesti ja havainnollistaen, kuinka löytää digitaalisia kulttuuripalveluita netistä. Pääosassa näyttelijä Kristiina Halkola ja oppaana toimii IT-asiantuntija Aapo Niemi.

 

ARMAS on valtakunnallinen ikääntymistä juhlistava festivaali, joka järjestetään vuosittain lokakuun alussa. Vuonna 2021 ARMAS-festivaali järjestetään 1. – 14.10. Tapahtuma nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. ARMAS toimii sateenvarjo-organisaation tavoin ja yhdistää taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita. Lisätietoja: www.armasfestivaali.fi