Joka kolmas iäkäs ihminen kokee itsensä yksinäiseksi. Yksinäisyys heikentää hyvinvointia ja elämänlaatua. Se on terveysriski, joka on otettava vakavasti. Miten voimme ehkäistä ja lievittää yksinäisyyttä? Löytyykö ratkaisu uusista asumisen muodoista, palveluista, kansalaisjärjestöistä vai kenties teknologiasta?

 

Kuka viereesi jää?

Ikääntyneiden yksinäisyyteen on puututtava nyt! Olemme mukana koko Suomen suurimmassa yhteiskunnallisessa keskustelutapahtumassa SuomiAreenassa 17.7. klo 11.30-12.30. Puuvillan kauppakeskuksessa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa ”Kuka viereesi jää?” pureudutaan iäkkäiden ihmisten yksinäisyyteen ja pohditaan konkreettisia toimia asian ratkaisemiseksi. Miina Sillanpään Säätiö järjestää tilaisuuden yhteistyössä Kansallisen senioriliiton, Vanhustyön keskusliiton ja Synocus Oy:n kanssa.

 

Tilaisuudessa keskustelijoina ovat tutkijatohtori Elisa Tiilikainen, joka on tutkimuksissaan perehtynyt ikääntyvien yksinäisyyteen. Lisäksi keskustelijoina ovat kansanedustaja Paula Risikko, vieraileva professori Harriet Finne-Soveri, puheenjohtaja Anneli Taina ja tietokirjailija Cristina Andersson. Vihreä teatteri esittää tilaisuudessa katkelmia iäkkäiden ihmisten arjesta. Tilaisuuden juontajana toimii MTV:n toimittaja Peter Nyman. Katso tarkemmat tiedot tästä tai alla olevista kuvista.

 

 

Keskustelutilaisuus striimataan (KATSO OHJELMA TÄSTÄ) ja lisäksi viestimme tilaisuudesta sosiaalisessa mediassa tunnuksella #KUKAVIEREESIJÄÄ. SuomiAreenan ohjelmat ovat katsottavissa seuraavasti: SuomiAreenaTV lähettää ohjelmaa koko SuomiAreena-viikon ajan klo 6.55-22.35. SuomiAreenaTV löytyy DNA:n kaapeliverkoissa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkosta paikalta 29. SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana mtv-palvelussa. Tutustu SuomiAreena -tapahtumaviikon koko ohjelmaan tästä.

 

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 15.-19.7.2019. Tänä kesänä jo 14. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Viiden päivän aikana SuomiAreenassa järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin. Tutustu SuomiAreenan tiedotteeseen tästä.