Soile Kuitunen siirtyy Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtajaksi Eija Sorvarin jäädessä eläkkeelle syyskuussa. Tutustu Soileen ja hänen ajatuksiinsa TKI-toiminnasta. Toivotamme Soilen lämpimästi tervetulleeksi säätiölle!

 

Aloitin Miina Sillanpään Säätiössä 1.8.2023 varatoimitusjohtajana. Siirryn toimitusjohtajaksi Eijan jäädessä lomille ja eläköityessä 13.9.2023. Miina Sillanpään Säätiö on minulle tuttu yhteistyökumppani. Olemme tehneet monenlaista yhteistyötä mm. hankkeissa, edunvalvonnassa ja vaikuttamisessa työskennellessäni Kuntoutussäätiössä.

 

Intohimoni on yhteiskunta ja se, miten yhteiskuntaa voitaisiin muuttaa paremmaksi. Uskon siihen, että maailmaa voidaan muuttaa, mutta se on hidasta ja vaatii valtavasti yhteistyötä. Yksin ei ole mitään. Vain yhdessä voi saada jotakin aikaan. Olen aina halunnut tehdä töitä erityisesti niiden ihmisten hyväksi, jotka jäävät syrjään, osattomiksi ja joiden ääni ei tahdo kuulua päätöksenteossa – eikä oikein missään yhteiskunnassa tai eri yhteisöissä. Minulle kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia.

 

Koko työurani olen toiminut TKI:n parissa. Ensin väitöskirjatutkijana ja tutkijana, sitten enemmän käytäntölähtöisenä kehittäjänä ja viimeiset 15 vuotta TKI-strategian suuntaajana. Yli 15 vuotta olen tehnyt töitä sosiaalisten innovaatioiden kehittämiseksi ja levittämiseksi. Viimeisimpien vuosien aikana missioni on ollut saada järjestöjen sosiaaliset innovaatiot näkyviin ja osaksi innovaatiotoiminnan valtavirtaa.

 

Harrastan koirailua. Käytännössä se tarkoittaa eri pituisia, hyvin sääriippuvaisia koiralenkkejä metsässä ja vaihtelevissa maastoissa, sekä leppoisaa sohvaoleilua koiran kanssa ja hyviä sarjoja. Käyn aika paljon myös teatterissa ja taidenäyttelyissä. Innostun erityisesti videoinstallaatioista ja taiteesta, joka haastaa ajattelemaan asioita uudella tavalla. Perheeseeni kuuluvat koiran lisäksi aviomies ja kohta 19-vuotias lapsi Elia. Kotipaikkakuntani on Mikkeli, jossa vietän viikonloput ja teen etätöitä, silloin kun se on mahdollista. Helsinki on kuitenkin hyvin tärkeä; olen asunut täällä pitkään aiemmin ja kohta yhdeksän vuotta olen saanut nauttia Helsingistä työni kautta.

 

On ihan mahtavaa olla töissä Miina Sillanpään Säätiössä! Odotan, että pääsen tapaamaan teidät kaikki työkaverit ja tutustumaan myös uusiin verkostokumppaneihin.

 

Soile Kuitunen
Varatoimitusjohtaja, valt.tri.
Miina Sillanpään Säätiö sr
+358 44 7813 117
soile.kuitunen@miinasillanpaa.fi 
twitter: @KuitunenSoile

Hyvä arki ikääntyvälle – Rohkeaa kehittämistyötä, jotta me kaikki voisimme ikääntyä paremmin.

www.miinasillanpaa.fi