Miina Sillanpään Säätiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu valtiotieteiden tohtori Soile Kuitunen. Hän aloittaa 1.8.2023 säätiön määräaikaisessa varatoimitusjohtajan tehtävässä ja siirtyy toimitusjohtajaksi 13.9.2023 säätiön pitkäaikaisen toimitusjohtajan Eija Sorvarin jäädessä eläkkeelle.

 

Kuitusella on monipuolinen kokemus julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin organisaatioiden johtamisesta ja kehittämisestä. Miina Sillanpään Säätiöön hän siirtyy Kuntoutussäätiön toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2015 alkaen. Aiemmin Kuitunen on työskennellyt muun muassa kehitysjohtajana Mikkelin kaupungilla sekä kehityspäällikkönä ja erikoistutkijana VTT:llä.
(Kuva: Pihla Liukkonen)

 

– Soile Kuitusella on pitkä työkokemus monipuolisista johtamis- ja kehittämistehtävistä. Miina Sillanpään Säätiöön Soile tuo mukanaan vahvan kuntoutusosaamisen lisäksi innovatiivisuutta, uusien mahdollisuuksien näkemistä ja tulevaisuuden lukutaitoa. Samassa yhteydessä haluan lämpimästi kiittää Eija Sorvaria hänen merkittävästä ja pitkäkestoisesta työstään Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtajana sekä ansiokkaasta kehittämistyöstä, Miina Sillanpään Säätiön hallituksen puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen sanoo.

 

– Tuntuu valtavan hienolta tulla valituksi arvostettuun säätiöön, jonka tehtävä ja arvot ovat itselleni tärkeitä. Olen koko työurani työskennellyt yhteisöissä, joilla on merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä, ja nyt saan jatkaa tätä arvokasta työtä, Soile Kuitunen toteaa.

 

Vuonna 1965 perustettu Miina Sillanpään Säätiö sr on yleishyödyllinen yhteisö, joka järjestää, edistää ja tukee aikuisväestön kuntoutusta, vanhusten asumista ja muita vanhuspalveluja sekä kansanterveyttä vahvistavaa tutkimusta ja kehittämistä. Lisäksi säätiö tukee toimialojensa tutkimustoimintaa myöntämällä apurahoja tieteellisiin tutkimuksiin. Säätiö tunnetaan vahvana, innostuneena ja näkemyksellisenä hyvinvoinnin kehittäjänä. Säätiökonserniin kuuluvat säätiön kokonaan omistama liiketoimintayhtiö Wilhelmiina Palvelut Oy sekä kiinteistönhallintayhtiöt. Lisätietoa: www.miinasillanpaa.fi

 

Lisätiedot

Merja Mäkisalo-Ropponen, Miina Sillanpään Säätiön hallituksen puheenjohtaja, p. 050 357 9090

Soile Kuitunen, p. 044 781 3117

 

Hyvä arki ikääntyvälle – Rohkeaa kehittämistyötä, jotta me kaikki voisimme ikääntyä paremmin.