Olen Elisa Virkola ja aloittanut Miina Sillanpään Säätiössä kehittämisasiantuntijana syyskuussa. Taustaltani olen yhteiskuntatieteiden tohtori ja sosiaalityöntekijä.

Olen aina ollut kiinnostunut ikääntymiseen liittyvistä kokemuksista ja erilaisista muutostilanteista, joita vanheneminen tuo tullessaan. Näen vanhuuden merkityksellisenä elämänvaiheena, josta voimme oppia paljon.

 

Työurallani olen toiminut monipuolisesti erilaisten ikääntymiseen liittyvien teemojen parissa. Olen työskennellyt niin sosiaalityöntekijänä, tutkijana kuin kehittämistehtävissä. Tulen Miina Sillanpään Säätiöön Ikäinstituutista, jossa työskentelin iäkkäiden mielen hyvinvointia edistävissä kehittämishankkeissa.

 

Keskeinen omaa ajatteluani kehittänyt hanke on ollut sosiaalityön väitöstutkimukseni (2014), jossa tarkastelin muistisairaiden naisten arkea ja toimijuutta kaupunkiympäristössä. Seurasin viiden yksinasuvan naisen arkea 2,5 vuoden ajan. Tutkimus tuotti rikasta kuvausta sairauden moninaisista seurauksista arkeen sairastuneen ihmisen näkökulmasta. Minussa elää tutkiva mutta käytännöllinen kehittäjä, joka katsoo ikääntymistä kokonaisvaltaisesti ja lähestyy työtä uteliaasti ja sinnikkäästi.

 

Uudesta työstä odotan erityisesti mahdollisuuksia verkostoitua ja tehdä kumppanuustyötä iäkkäiden hyvän arjen edistämiseksi. On keskeistä löytää yhdessä uusia avauksia erityisesti psykososiaalisten tukimuotojen kehittämiseksi ja monipuolistaa käsityksiä vanhenemisesta. Koen tärkeäksi, että kehittämistoiminta perustuu arjen tarpeisiin ja tähtää erityisesti haavoittuvissa elämäntilanteissa olevien henkilöiden hyvinvoinnin tukemiseen. Haluan nostaa esiin voimavaroja, jotka auttavat elämään hyvää arkea vaikeissakin tilanteissa. Miina Sillanpään Säätiössä pääsen työskentelemään antoisien teemojen kanssa innostuneessa ilmapiirissä.

 

Yhteydenotot

Kehittämisasiantuntija Elisa Virkola
elisa.virkola@miinasillanpaa.fi
p. 044 4914 605