Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 17.5.2021

Työtä sydämen halusta

Blogin kirjoittajana Miina Sillanpään Säätiön hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Tuire Santamäkivuori, juuri eläkkeelle jäänyt THL:n hyvinvointiosaston johtaja.

Kaikkihan me haluamme elämäämme merkityksellisyyttä. Miina Sillanpään Säätiön työ ikääntyvien elämänlaadun ja hyvän arjen edistämiseksi on kiistatta tärkeää. Säätiön oma kehittämistyö sekä säätiön omistaman Wilhelmiinan Palvelut -yhtiön tuottamat asumis-, kuntoutus- ja hoivapalvelut hyödyttävät ikääntyviä ihmisiä yksilöinä ja luovat arvoa koko yhteiskunnalle. Itselleni työskentely yleishyödyllisen säätiön hallituksessa on ollut palkitsevaa – mieluinen ja opettavainen kokemus.

Lue lisää…

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

2021

  • Hyvä arki ikääntyvälle – Arvot uuden strategian perustana. Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari avaa blogissa säätiökonsernin uutta strategiaa ja arvoja.
  • Poimi päivä. Miten poikkeusoloissakin huolehdimme sekä työyhteisömme hyvinvoinnista ja voimavaroista, mutta myös ikääntyneiden asukkaidemme hyvinvoinnista. Kirjoittajana on konsernissamme sekä Miina Sillanpään Säätiön että Wilhelmiina Palvelut Oy:n hallituksissa vaikuttava Jyri Juusti, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö.

 

2020

 

2019

 

2018

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015