Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 25.11.2021

Oma rauha omassa kodissa lähellä luontoa – tuusulalaisten senioreiden mietteitä tulevaisuuden asumisesta

Blogin kirjoittajana Miina Sillanpään Säätiön kehittämispäällikkö Virpi Annaniemi, tutkimuspäällikkö Anne Rahikka sekä Tuusulan kunnan hankekehityspäällikkö Riikka Uusikulku.

Omaan kotiin liittyvät toiveet voi kiteyttää työpajassa esitettyyn toteamukseen ”Oma rauha omassa kodissa lähellä luontoa”. Toteamus kuvastaa toivetta viettää aikaa omassa kodissa, mutta se ei myöskään poissulje yhteisöllisyyttä ja kanssakäymistä toisten kanssa. Työpajoissa keskusteltiin kodin viihtyisyydestä, johon kiinteästi kytkeytyi myös turvallisuuteen vaikuttavat tekijät kuten esimerkiksi naapuriapu. Saimme paljon hyviä rakennusteknisiä ideoita kodin varustelusta ja toiminnallisuudesta.

Lue lisää

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

2021

 • Taiteesta ja kulttuurista hyvää oloa. Blogin kirjoittajana säätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen
 • Yhdessä kehitetty strategia arjen työvälineeksi. Blogi taustoittaa säätiön uuden strategian kehittämisprosessia, jossa yhdistyivät perusteellinen taustatyö ja yhteiskehittäminen. Kirjoittajina säätiön johtoryhmä.
 • Työtä sydämen halusta. Säätiön hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren katsaus säätiön toimintaan ja toimialan muutoksiin.
 • Hyvä arki ikääntyvälle – Arvot uuden strategian perustana. Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari avaa blogissa säätiökonsernin uutta strategiaa ja arvoja.
 • Poimi päivä. Miten poikkeusoloissakin huolehdimme sekä työyhteisömme hyvinvoinnista ja voimavaroista, mutta myös ikääntyneiden asukkaidemme hyvinvoinnista. Kirjoittajana on konsernissamme sekä Miina Sillanpään Säätiön että Wilhelmiina Palvelut Oy:n hallituksissa vaikuttava Jyri Juusti, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö.

 

2020

 

2019

 

2018

 

2017

 • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
 • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
 • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
 • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
 • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
 • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015