Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 31.8.2023. Kirjoittajana säätiön eläkkeelle jäävä pitkäaikainen toimitusjohtaja Eija Sorvari.

Merkityksellisellä työllä luodaan merkityksellistä elämää

Merkityksellisellä työllä voidaan tehdä paljon hyvää sen edistämiseksi, että jokainen ihminen kokee elävänsä merkityksellistä elämää. Eläkkeelle jäävä Eija Sorvari summaa yhteen sitä, mikä tekee työstä merkityksellistä ja mitä kokemus siitä antaa työntekijälle itselleen, organisaatiolle ja yhteiskunnalle.

Lue lisää…

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

2023

  • Kaikki mukaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Hyvinvointialueita, kuntia ja järjestöjä yhdistää yhteinen tavoite – ihmisten hyvinvointi – ja siksi terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä sekä ennaltaehkäisevässä toiminnassa on rakennettava yhteinen toiminta-areena, kirjoittaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen.
  • Yksinäisyydellä on hinta. Yksinäisyyden lievittäminen on nähtävä yhtenä keskeisenä toimenpiteenä ikääntyneiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen tehtävissä, kirjoittaa kehittämisasiantuntijamme Elisa Virkola blogissaan.

2022

2021

 

2020

 

2019

 

2018

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015