Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 21.9.2018

Muistipuisto on kehittävää ja hyvää ajanvietettä, tuumii Maija

Muistipuiston yhteiskehittämisestä sekä käyttäjien kokemuksista kirjoittaa Miina Sillanpään Säätiön kehittämispäällikkö Helena Launiainen.

Muistipuistossa tieto, vinkit ja harjoitukset yhdistyvät ainutkertaisella tavalla ohjaten käyttäjää kohti aivoterveellistä ja toimintakykyistä arkea. Kesäkokeilijat totesivat, että Muistipuisto on tuonut arkeen uuden oppimista. ”Että se on kehittävää ja hyvää ajanvietettä.”
Lue lisää…

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

 

2018

  • Asumisen iloa ja arkea. Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari kirjoittaa asumisen monimuotoisuuden tarpeista ja ratkaisuista.
  • Löydetty mies – Jouni. Löydetyt miehet -hankkeen teemoja kuvaa ”Jounin tarina”, kirjoittajana kehittämispäällikkömme Helena Launiainen.
  • Motivaatiota etsimässä – Keko-kuntoutuksen kehittäjä Tomi Nevalainen kirjoittaa motivaation merkityksestä hyvien elintapojen omaksumisessa.

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015