Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 6.6.2022

Hyvinvoiva työyhteisö luodaan yhdessä

 

Blogin kirjoittajana Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari, joka kertoo säätiön työvirekyselyn hyvistä tuloksista

Tärkeintä on ollut ymmärrys, että hyvä työyhteisö ei rakennu itsestään, eikä sitä myöskään pysty kukaan yksin luomaan. Työyhteisön ilmapiirin ja tiimihengen ylläpitäminen edellyttää jatkuvaa valppautta, rakenteiden luomista ja niiden toimivuuden seurantaa, mahdollisuuksia yhteiseen keskusteluun sekä kannustavaa ja tarvittaessa tukea antavaa esihenkilötyötä. Se edellyttää myös toinen toistensa arvostamista ja vastuunottoa siihen, että meistä jokainen luo omalla työskentelyllään ja käyttäytymisellään osansa työyhteisössä.

Lue lisää

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

2022

2021

 

2020

 

2019

 

2018

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015