Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 13.6.2019

Asioita, jotka edistävät hyvää vanhuutta

Kaiken perustana on vahvistaa ikääntyneiden toimintakykyä, niin että ympärivuorokautisten palvelujen tarve voidaan siirtää mahdollisimman pitkälle tai niitä ei tarvita lainkaan. Ikääntyneen henkilön toimintakyvyn taustalla on koko hänen eletty elämänsä elintapoineen ja terveydentiloineen. Toimintakykyistä vanhuutta voidaan edistää koko elämän ajan, mutta iäkkäänäkin elintavoissa tapahtuneilla muutoksilla voidaan vaikuttaa elämän loppuvuosiin.
Lue lisää…

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

 

2019

  • Digitaalinen luontoelämys. Luontoelämyksistä ja uudesta Luontosivusto -palvelusta kirjoittaa Miina Sillanpään Säätiön kehittäjä Paula Noronen.

 

2018

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015