Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 14.5.2024. Kirjoittajina ovat Miina Sillanpään Säätiön hallituksen väistyvät puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen sekä varapuheenjohtaja Pekka Räsänen.

 

Usean ihmisen kädet sylikkäinMiina Sillanpään perintö – demokratian tulevaisuus

Yhteiskunnassa tarvitaan Miinan tapaa toimia ja Miina Sillanpään Säätiön tehtävänä on edistää demokratiaa ja sen edellytyksenä olevaa suvaitsevaisuutta ja sananvapautta. Yhteiskunnan ja demokratian tulevaisuus riippuu meistä kaikista ja siitä, miten pidämme kiinni demokraattisista arvoista ja sitoudumme rakentamaan oikeudenmukaisempaa ja osallistavampaa yhteiskuntaa. Miina Sillanpään arvoja vaalimalla ja edistämällä voimme varmistaa, että demokratia säilyy vahvana ja oikeudenmukaisena yhteiskunnassamme tulevaisuudessakin.

Lue lisää...

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

2024

2023

2022

2021

 

2020

 

2019

 

2018

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.