Miina Sillanpään Säätiö julkaisee pohdintoja ja asiantuntijakirjoituksia kiinnostavista ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajina ovat säätiön henkilökunta, hallituksemme jäsenet ja yhteistyöverkostomme kehittäjäkumppanit. Blogeja julkaistaan noin 6 kertaa vuodessa, seuraathan uutisointiamme. Tutkimukset ja artikkelit -sivuiltamme löydät lisää kirjoittamiamme asiantuntija-artikkeleita hyvinvoinnin alalta.

 

Uusin blogimme, julkaistu 31.5.2021

Yhdessä kehitetty strategia arjen työvälineeksi

Blogin kirjoittajina Miina Sillanpään Säätiön kehittämispäälliköt Virpi Annaniemi ja Helena Launiainen sekä toimitusjohtaja Eija Sorvari.

Vuoden 2021 alussa tiivistimme valmiin strategian kuvaksi, jota tarkastelimme henkilöstön Teams-kokouksessa. Pohdimme strategiaa pareittain ja kirjoitimme tarinat oman työn kiinnittymisestä strategiakuvaan. Henkilöstön työn tuloksena syntyi neljä erinomaista strategiaa ja arjen työtä yhdistävää tarinaa. Ne toivat näkyväksi myös sen, miten jokainen meistä vie strategiaa eteenpäin omalla panoksellaan.

Lue lisää

 

Miina Sillanpään Säätiön aiemmin julkaisemia blogikirjoituksia ja artikkeleita:

2021

  • Työtä sydämen halusta. Säätiön hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren katsaus säätiön toimintaan ja toimialan muutoksiin.
  • Hyvä arki ikääntyvälle – Arvot uuden strategian perustana. Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari avaa blogissa säätiökonsernin uutta strategiaa ja arvoja.
  • Poimi päivä. Miten poikkeusoloissakin huolehdimme sekä työyhteisömme hyvinvoinnista ja voimavaroista, mutta myös ikääntyneiden asukkaidemme hyvinvoinnista. Kirjoittajana on konsernissamme sekä Miina Sillanpään Säätiön että Wilhelmiina Palvelut Oy:n hallituksissa vaikuttava Jyri Juusti, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö.

 

2020

 

2019

 

2018

 

2017

  • Järjestöjen työ tukee toimintakykyä ja kuntoutumista – Säätiönjohtaja Eija Sorvari avaa blogissaan kuntoutuksen uudistamiskomitean raporttia.
  • Miltä sinun elämäsi näyttää, kun olet 80-vuotias? Miina Sillanpään Säätiön tutkimuspäällikkö Anne Rahikka ja Vanhustyön keskusliiton tutkimusjohtaja Teija Mankkinen haastattelivat Heurekassa työskennelleitä iäkkäitä oppaita heidän kokemuksistansa.
  • Tähteiden hyödyntäminen on kansalaistaito. Neuvokkaat naiset -hankkeemme yhteistyökumppani, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, kannustaa käyttämään satokauden tuotteita ja kokoontumaan yhteisiin ruokailuhetkiin.
  • Kesämieli. Blogissa pohditaan kesän mielikuvia ja luonnon elvyttävää vaikutusta. Kirjoittajana Kuu kiurusta kesään -hankkeemme kehittäjä Paula Noronen.
  • Ajatuksia arvokkuudesta ja nuhjusta. Hallituksen jäsenemme, Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juustin pohdintaa arvokkuudesta, kohtaamisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla merkityksellisen elämän mahdollistaja.
  • Sanoilla on väliä. Säätiömme hallituksen jäsen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa muistisairauksista ja niiden yhteydessä käytettävän sanaston ja termistön merkityksestä.

 

2016

 

2015