Vietämme Aivoviikkoa vuosittain aivoterveys-teemalla. Aivojen toiminta on keskeinen osa ihmisen hyvinvointia. Aivot tarvitsevat sopivasti haasteita voidakseen hyvin ja säilyäkseen toimintakykyisinä. Kaikki itselle mielekäs, iloa tuottava tuttu tekeminen ja harrastukset ovat aivoille hyödyksi. Joskus kannattaa kuitenkin rikkoa rutiineja ja antaa aivoilleen uusia haasteita. Aivotreenit luovat uusia hermosolujen välisiä yhteyksiä eli hermoverkkoja. Hyvin verkottuneet aivot ovat vastustuskykyisemmät muistisairauksien aiheuttamille muutoksille.

 

Muistipuisto

Muistipuistosta löydät monipuolista sisältöä aivotreeneihin, mutta myös paljon uutta ja innostavaa aivoterveytesi tueksi.

Nähdään Muistipuistossa!

www.muistipuisto.fi

 

Taustaa

Muistiluuri ja Yhteinen Sävel -hankkeissa kehitettiin yhteistyössä hankkeeseen osallistuneiden ryhmäläisten kanssa monipuolisesti ajattelutoimintoja harjoittavia aivotreeni -harjoituksia, jotka vietiin Impulssi-verkkopalveluun. Aivoterveyttä edistävää verkkopalvelun kehittämistä jatkettiin yhdessä Muistiliiton kanssa ja tuotoksena syntyi maksuton ja kaikille avoin Muistipuisto.fi -palvelu. Lue taustatietoa Muistipuiston kehittämisestä tästä.