”Tuo värikkääksi maalamasi penkki tuo iloa elämääni harmaanakin arkipäivinä” totesi eräs asukas minulle Wilhelmiinan sisäpihan näkymästä kuulumisia vaihtaessamme. Tämä herätti miettimään sitä, että onneksi elämässä tosiaan on muitakin värejä, kuin musta ja valkoinen. Elämä olisi aika erilaista, jopa tylsääkin, jos muita värejä ei olisi. Eikö vain?

 

Tänä keväänä Wilhelmiinan sisäpiha heräsi aiempia vuosia runsaampaan väriloistoon. Uudistuneen sisäpihan värien moninaisuus ja erilaiset aistikokemukset mahdollistavat mielen ja fyysisen hyvinvoinnin vahvistamisen. Jokainen voi vaikuttaa positiivisesti toimintakykyynsä. Monipuolisen liikunnan avulla lihasvoima ja -kestävyys sekä nivelten liikkuvuus säilyvät parempana, tasapainon hallinta kehittyy ja voi ehkäistä kaatumisia. Harjoittelu ja toisaalta myös pysähtyminen sekä rentoutuminen ovat hyödyksi myös mielen hyvinvoinnille.

 

Wilhelmiinan sisäpihalla on kasvien ja puiden tuomaa vihreää vehreyttä, kauniin värikirjon omaavia ja tuoksuvia kukkia, hienoin neulegraffitein verhoiltuja puita ja värikkäitä pihakalusteita. Näiden luomasta väriloistosta saa energiaa arkeen, vaikka sää ei aina näyttäisikään parhaita puoliaan. Hyvällä ilmalla puolestaan voi hetkeksi ummistaa silmänsä pihakeinussa samalla lintujen sirkutusta kuunnellen. Tai kokoa muutama ystävä mukaan pihalle nauttimaan yhdessäolosta, pelaamaan mölkkyä ja juomaan päiväkahvit.

 

Kesän aikana Wilhelmiinassa arkipäivisin ja hyvällä ilmalla päiväkahviaikaan pihaisäntänä toimii Jan, joka avustaa kahvin tarjoamisesta, antaa aikaa keskusteluilla ja tarvittaessa ohjaa aktiiviseen tekemiseen. Aktiivisuuttaan voi lisätä harjoittelemalla sisäpihan uusilla liikkumista ja muistia harjoittavilla laitteilla. Apua laitteiden monipuoliseen käyttöön saa myös pihalla olevista ohjeista. Lisää voi keksiä omaa mielikuvitusta hyväksi käyttämällä tai pyytää niitä pihaisännän lisäksi hoitajilta, joille on ohjattu laitteiden käyttöä. Heitä on myös kannustettu ohjeiden lisäksi rajattomaan mielikuvituksen käyttöön liikuntalaitteiden ja sisäpihan käytössä yhdessä asukkaiden kanssa ja asukkaita pihalle kannustaen.

 

 

Toivotan lämmintä kesää, yhdessäoloa ja turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä luonnosta nauttimista kaikille! Wilhelmiinalaisia ja Wilhelmiinassa vierailevia muistutan, että jos mieli tekee lähteä sisäpihaa kauemmas, niin lähellä on myös Taavetinpuisto, Pikku Huopalahden ranta ja Keskuspuisto. Niissä voi nauttia niin luonnon omista äänistä ja hiljaisuudesta kuin fyysisestä harjoittelusta ja muisteluistakin Taavetinpuiston SenioriSonan musiikin kuuntelun lomassa. Muita puolestaan kehotan miettimään, millaisessa maisemassa sielusi lepää tai millainen ympäristö motivoi liikkumaan? Voisiko nämä kaksi asiaa yhdistää tehden ensin liikunnallisen harjoituksen, jonka päätteeksi rentoudutaan kahvikupin kera luonnon ääniä kuunnellen?