Lisäämme tutkimusrahoituksen vaikuttavuutta ja avaamme tammikuun lopussa haun ”Hyvän ikääntymisen, toimintakyvyn ja kuntoutumisen tukemiseen arjen toimintaympäristöissä”. Ikääntyneiden kuntoutumiseen, asumiseen ja arjen toimintaan tarvitaan uusia näkökulmia ja rohkeita avauksia. Käytännönläheinen ja korkeatasoinen tutkimustieto luo uutta ymmärrystä ja auttaa myös arkeen vietävien toimintamallien kehittämisessä.

 

Vaikuttavaa tutkimusta

Haemme tutkimuksen toteuttajaksi tutkijaa tai tutkimusryhmää, jolla on korkeatasoista osaamista ikääntymisestä ja ikääntyvien kuntoutumisesta. Arvostamme uutta luovia näkökulmia, idearikkautta ja osallistavien tutkimusmenetelmien hyödyntämistä. Edellytämme hankkeelta ja sen tuloksilta tutkimuksellisesti korkeaa tasoa ja käytännön hyödynnettävyyttä.

 

Tarjoamme tutkimushankkeen toteuttajalle vaikuttavuustuen hankkeen sparraamiseen, tiedon levittämiseen ja tulosten hyödyntämiseen.

 

Tutkimusrahoitus osana Miina Sillanpään Tulevaisuusakatemiaa

Käynnistämme Miina Sillanpään Tulevaisuusakatemian vuonna 2024. Tutkimusrahoituksen saajalla on ainutlaatuinen foorumi esitellä tutkimustaan ja sen tuloksia Miina Sillanpään Tulevaisuusakatemian yhteydessä. Miina Sillanpään Tulevaisuusakatemia yhdistää tutkimusta, kehittämistä ja uuden luomista. Tulevaisuusakatemialla luomme yhteisön, joka toteuttaa Miina Sillanpään arvoja ja tulevaisuusviisautta.

 

Käytännön tietoja hausta

Päivitämme säätiön Tutkimusrahoitushaku-sivua alkuvuodesta 2024. Tällöin löydät sivuiltamme lisää tietoja hausta, hakukriteereistä, hakemuksen jättämisestä ja aikatauluista. Sivuillemme tulee myös Q&A-osio tutkimusrahoituksen hakemiseen liittyen.

 

Tutkimuksen toteuttamiseen on varattu yhteensä 36 000 euroa, ja tutkimusrahoitus on kaksivuotinen. Tutkimushankkeen yleiskulut voivat olla maksimissaan 14 prosenttia hankkeen kokonaiskuluista. Edellytämme, että tutkimuksen tulokset ja raportti ovat kaikkien avoimesti hyödynnettävissä, ja tutkimusraportti on ladattavissa säätiömme www-sivuilla.

 

Haku avautuu 31.1.2024, seuraa viestintäkanaviamme!