Osana ARMAS-festivaalia Miina Sillanpään Säätiö järjestää maksuttoman webinaarin kulttuuri, ikääntyminen ja hyvinvointi -teemalla torstaina 13.10.2022 klo 10.00–11.30.

ARMAS-festivaali vuosittain toteutuva valtakunnallinen ikääntymistä juhlistava taide- ja kulttuurifestivaali.

 

Puheenvuorot webinaarissa käyttävät

Merja Mäkisalo-Ropponen, Miina Sillanpään Säätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja, puhuen kulttuurin merkityksestä ikääntyneiden hyvinvoinnin tukijana.

Marjukka Riihimäki, musiikkineuvos, kertoo pitkäaikaisista kokemuksistaan ikääntyneiden muistisairaiden hyvinvointia tukevasta musiikkitoiminnasta Wilhelmiina asumispalvelukeskuksessa

Eija Sorvari, Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja, esittelee säätiön kulttuuri- ja musiikkitoimintaa ikääntyvien hyvinvoinnin tueksi.

 

Webinaari järjestetään Teams-alustalla, kesto noin 1,5 h. Ilmoittaumiset viimeistään 10.10. tästä. Webinaarin osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin noin kaksi päivää ennen webinaarin ajankohtaa. Kaikki ilmoittautuneet saavat webinaarin jälkeen myös linkin tallenteeseen, joka on katsottavissa kaksi viikkoa.

 

Tervetuloa!

 

 

 

Lisätietoa teemasta

Miina Sillanpään Säätiö on useissa tutkimus- ja kehittämishankkeissaan paneutunut musiikin merkityksellisyyteen ja sen toimintakykyä ja hyvinvointia edistävään vaikutukseen. Ota käyttöösi vanhustyössä seuraavat tuotoksemme:

 

Miina Sillanpään Säätiö tuotti vuoden 2021 ARMAS-festivaalin kunniaksi yhteislauluun kannustavan karaokevideon. Videossa esiintyy Laulusta Voimaa! -seniorikuoro johtajanaan musiikkineuvos Marjukka Riihimäki. Lauluina on helppoja ja tuttuja suomalaisia lauluja, kuten esim. Arvon mekin ansaitsemme ja Kotimaani ompi Suomi. Video on tekstitetty ja lauluihin on helppo yhtyä mukaan laulamaan. Videon kesto on noin 30 minuuttia. (https://youtu.be/0ZPZA1OfSB0)

 

Hanki nyt oma Muistaakseni laulan -laulukirja tai anna se lahjaksi. Vietä yhdessä ystäväsi tai läheisesi kanssa mukava lauluhetki ja muistele menneitä tuttujen laulujen parissa. Laulukirja sopii käytettäväksi niin ohjatuissa pienryhmissä kuin myös kotona läheisen kanssa. Laulukirja sisältää 40 laulun sanat helppolukuisena tekstinä ja kuvituksena on muistoja herättäviä vanhoja postimerkkejä. Mukana tulee myös esilaulettu CD, jossa on puolet kirjan lauluista. Laulujen joukosta löytyy mm. Kulkurin valssi, Minne tuuli tytön kuljettaa, Vanhoja poikia viiksekkäitä, Päivänsäde ja menninkäinen ja Voi tuota muistia.

Muistaakseni laulan -laulukirjan hinta on 15€ + postikulut, sisältäen CD:n. Tilaukset: julkaisut@miinasillanpaa.fi

 

 

Seuraava webinaarimme

  • Tulossa marraskuussa 8.11. aamupäivällä webinaari ikääntyneiden asumisen ennakoinnista. Seuraa viestintäämme asiasta.