Lauantaina 20.5. Taavetinpuistossa ja Wilhelmiinassa järjestetyssä Wiltsun Wipinät -tapahtumassa nautittiin auringon lämmöstä, musiikista ja liikkumisesta. Erityisesti senioreille suunniteltu Taavetinpuisto toimii liikunta- ja toimintakyvyn harjoittelun ohella myös kohtaamispaikkana naapurustolle – tällä kertaa yhteisöllisyyttä päivän ohjelmaan toi lisäksi Wilhelmiinan avoimet ovet, jonka tarkoituksena oli tuoda talon katon alla toimivien palvelut tutuksi jokaiselle.

 

Aurinkoisen iltapäivän kruunasi valovoimaisen Arja Korisevan esiintyminen. Auringon kanssa kilpaa loistanut laulaja veti Taavetinpuiston lähes täyteen ihmisiä. Yleisö nautti Arjan upeasta äänestä ja tutuista kappaleista. Hän ilahdutti väkeä myös esiintymällä yleisön joukossa paikalla olijat huomioiden. Yleisössä laulettiin artistin mukana ja tanssiaskeleitakin nähtiin. Eräs onnekas henkilö pääsi jopa laulamaan muutamat sävelet mikkiin Arjan kannustamana. Yleisöltä satoi kehuja ja ablodeja esiintyjälle esityksen loputtua.

 

Wiltsun Wipinät tapahtumaan osallistuneet saivat henkilökohtaista ohjausta ja kannustusta harjoitteluun Taavetinpuiston liikuntalaitteilla sekä pääsivät haastamaan aivojansa citykävelyreitillä. Citykävelyreitti sijoittui noin 500 metrin pituiselle Ikiliikkujareitille, jonka varrella oli aivonystyröitä aktivoivia tehtäviä. Esimerkkiä näyttävät kuvassa mukana olleet rouvat. Nauru raikasi tehtävien teon lomassa ja kävelymatka taittui kuin huomaamatta. Yhdessä liikkuminen ja tekeminen lisää hyvinvointia huomaamattasi!

 

Wipinöinnit eivät jääneet pelkästään Taavetinpuistoon, vaan myös Wilhelmiinassa nautittiin menosta. Ohjelmassa oli mindfulness-harjoittelua, Impulssi-hyvinvointisovelluksen avulla tehtäviä aivotreenejä ja Kuu kiurusta kesään -luontotyöpaja, jossa pääsi mm. laulamaan lintukaraokea! Pihalla pidettiin asukkaiden virkistystoiminnan hyväksi kirpputori ja se innosti väkeä etsimään itselleen löytöjä. Wilhelmiinan sisäpihalta löytyy talon yhteishengestä ja yhteisöllisyydestä kertova hieno neulegraffitityö. Asukkaat, hoitajat ja Neuvokkaat naiset -hankkeen osallistujat ovat yhdessä tehneet puiden ympärille koottuja neuletöitä, joita saattoi ihailla samalla lettuja syöden. Sisäpihalla pääsi myös kokeilemaan uutuuttaan hohtelevia liikuntalaitteita, joiden toivotaan innostavan Wilhelmiinassa asuvia ja kävijöitä helppoon arkiliikuntaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi.

 

Wiltsun Wipinät-päivä vierähti vauhdikkaasti leppoisasta tunnelmasta, hyvästä seurasta ja aurinkoisesta säästä nauttiessa. Kuullun palautteen perusteella osallistujat kokivat monia ikimuistoisia hetkiä, joita muistella seuraavia tapahtumia odotellessa.

 

Kesän aikana on hyvä käydä yhdessä, kaverin tai sukulaisten kanssa aktivoimassa lihaksia ja aivoja liikunnallisella harjoittelulla esimerkiksi Taavetinpuistossa ja Wilhelmiinan sisäpihalla. Kannattaa myös selvittää oman asuinalueesi liikuntapaikat ja lähipuistot – ja liikunnan lomassa tutustua naapurustoon, osallistua piristäviin kesätapahtumiin ja nauttia kesäisestä luonnosta! Katso tästä helpot harjoitteluvinkit arkikunnon ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Alla vielä tunnelmapaloja Wiltsun Wipinöistä.