Kuu kiurusta kesään – Elinvoimaa luonnosta ikääntyneiden omaishoivaan (2017-2019)

 

Metsä ja vesistö ilmakuva 350Suomalaisille luonnossa liikkuminen ja siellä oleskelu ovat tärkeä osa hyvinvointia. Luontoympäristön tuottamista hyvinvointi- ja terveyshyödyistä on runsaasti tutkittua tietoa, joka vahvistaa luontokokemusten tarjoamat hyvinvointivaikutukset. Erityisesti ikääntyville luonto ja luontokokemukset ovat vuosien varrella tarjonneet elämää rikastuttavia elämyksiä ja kokemuksia. Ikääntymisen myötä mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen vähenevät ja luonnossa virkistäytyminen on vaikeaa.

 

Kuu kiurusta kesään­­ – Elinvoimaa luonnosta -hankkeen päätavoitteena on omaishoitajien ja -hoidettavien koetun hyvinvoinnin edistäminen elvyttävän luontoperustaisen toiminnan sekä virtuaalisen luontoympäristön avulla. Hankkeessa kehitetään luontoympäristöön ja tarinallisuuteen perustuvaa ryhmätoimintaa sekä tuotetaan luontoaiheinen virtuaalinen toimintaympäristö. Hankkeessa mallinnetaan luontoympäristön monipuolista käyttöönottoa omaishoivassa ja kehitetään monialaisia paikallisyhdistysten toimijoista koostuvia yhteistyöverkostoja omaishoivan käyttöön.

 

kuu-kiurusta-kesaan-350Kyseessä on valtakunnallinen hanke, jossa yhteistyökumppaneina ovat Omaishoitajat ja läheiset -liitto, Suomen Luonnonsuojeluliitto sekä Sininauhaliitto.

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta Veikkaus Oy:n pelituotoista. (Ent. RAY)

 

 

 

 

 

Kesämieli

Kauniiseen kesäpäivään voi matkustaa mielikuvien avulla edes hetkeksi, ja tuntea kesän sitä kautta. Pienikin hetki kesää voi antaa paljon voimaa ja hyvää mieltä.

Kuu kiurusta kesään -hankkeen kehittäjä esittäytyy

Kehittäjä Paula Noronen on aloittanut työnsä hankkeen parissa ja kertoo itsestään sekä hankkeen aloitusvaiheesta.

Kuu kiurusta kesään -hankesivu julkaistu

Hankkeen tavoitteena on omaishoitajien ja -hoidettavien hyvinvoinnin edistäminen luontoperustaisen toiminnan sekä virtuaalisen luontoympäristön avulla.