Läheisenä työelämässä -hankkeen asiakastoiminta on käynnistynyt

Työssä jaksamisen ja läheishoivan yhdistämiseen on tarjolla tukea hankkeen chat-palvelussa, sekä yksilökeskustelujen ja syksyllä alkavien ryhmien muodossa.

Kirjoituspyyntö työssäkäyville läheishoivaajille

Kirjoittamalla tarinasi teet näkyväksi oman kokemuksesi työssäkäyvänä läheishoivaajana ja annat arvokasta tietoa työn kehittämiseksi.

Tutustu kesän uutiskirjeeseemme

Uusin uutiskirjeemme 2/2022 kertoo monipuolisesta hyvinvointia edistävästä tutkimus- ja kehittämistoiminnastamme laajalla sote-sektorilla.

Tukea työelämän ja läheishoivan yhteensovittamiseen

Hankkeen kautta työssäkäyvät läheishoivaajat saavat vahvistusta työssäjaksamiseen sekä työn ja läheishoivan yhdistämiseen ammatillisesti ohjatun yksilö- ja vertaisryhmätoiminnan kautta.  

”Puhuminenhan on ihmisen tyyppiominaisuus” – kokemuksia ja ajatuksia ikämiesten ryhmätoiminnasta

Toiminnalle toivottiinkin jokaisessa ryhmässä myös jatkoa ja sitä tullaankin syksyllä järjestämään.

Wilhelmiinan Muistipolkua rakentamassa

Tärkeänä pidetään sitä, että kaikki osaavat kohdata muistisairaan asukkaan kunnioittavasti ja empaattisesti, sekä ymmärtäen asukkaan kokemuksen hyvästä elämästä rakentuvan pienistä laadukkaista kohtaamisen hetkistä.

Vaikuttavuutta yhteistyöstä

Kunnon kaveri -hankkeessa on pyritty alusta saakka vahvaan yhteistyöhön kunnan sekä useamman sote-järjestön sekä vapaa-ajan ja kulttuuritoimijan kanssa.

Hyvinvointi pelissä

Pelit ja pelillistäminen tuovat Keko-valmennukseen mukanaan aktiivisen oppimisen muotoja ja tuottavat iloa sekä ehkä hiukan leikkisyyttä terveyteen liittyvien teemojen käsittelyyn.

Ravitsemusohjauksella parempaa ravitsemusta omaishoitajille

Väitöskirjatutkija Sorvi Koposen kooste säätiön apurahatutkimuksesta ”Ravitsemushoidon vaikutus omaishoitajien ja -hoidettavien ravitsemustilaan, suun terveydentilaan, toimintakykyyn ja elämänlaatuun”.

Apurahojen teemana on ikääntyneiden kulttuurihyvinvoinnin tutkimus

Säätiön vuoden 2022 apurahat on päätetty myöntää tieteellisiin tutkimuksiin, jotka käsittelevät ikääntyneiden kulttuurihyvinvointia. Hakuaika on syksyllä.