Keko-kuntoutukseen haku avoinna

Tutustu kehitysvammaisten työikäisten Keko-kuntoutuksen hakuohjeisiin, aikatauluihin ja hae pikaisesti mukaan. Jaksot alkavat maalis-toukokuussa.

Joulun uutiskirje on julkaistu

Uusimman uutiskirjeemme 4/2019 anti painottuu päättyvien tutkimus- ja kehittämishankkeidemme ajankohtaisiin kuulumisiin ja niiden tuloksiin.

Pääasiaa Muistipuistosta

Käyttäjien kokemuksia Muistipuiston arkivaikutuksista on koottu nyt videoille. Tutustu Matin tarinoihin.

SROI-menetelmän käyttökokemuksia

SROI:n avulla on mahdollista osoittaa ehkäisevän toiminnan tuottamat taloudelliset hyödyt, jotka perinteisen arvioinnin avulla jäisivät raportoimatta.

Toimintakyky voi kohentua vahvistamalla uskoa omiin kykyihin

Ryhmätoimintaan osallistuneista eläkeläisistä osa sai uusia sosiaalisia kontakteja, vahvistusta psyykkiselle toimintakyvylle sekä lisättyä aktiivisuutta arjessaan.

Tukea terveellisten valintojen tekemiseseen

Keko-kuntoutuksessa kohderyhmänä ovat myös heidän omat ohjaajansa, ympäröivä työyhteisö sekä läheiset.

Luonto ikääntyvien omaishoitajien hyvinvoinnin lähteenä

Nautitaan luonnosta -ryhmiin osallistuneet ikääntyneet omaishoitoperheet kokivat hyvinvointinsa kohentuneen elvyttävän luontoperustaisen toiminnan avulla.

Kainuulaismiesten toimijuuden tukeminen ryhmätoiminnan avulla

Miina Sillanpään Säätiö on yhdessä Löydetyt miehet -hankkeen kehittäjien kanssa tehnyt kuluvan vuoden aikana yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen laitoksen kanssa.

Eduskunnan IKÄ-verkostosta tietoa poliittiseen päätöksentekoon

Miina Sillanpään Säätiö on myös mukana Eduskunnan IKÄ-verkostossa, joka kokoaa yhteen kansanedustajat, asiantuntijat ja kansalaisjärjestöt.

Uusi arki eläkkeellä

Moni pohtii eläköitymiseen liittyviä taloudellisia ja sosiaalisia kysymyksiä ja uutta eläkeidentiteettiään jo ennakolta. ”Olenko vielä hyödyllinen ja arvokas yhteiskunnan ja yhteisöni jäsen? Mihin rahani riittävät?”