Ikääntyneiden asumisen unelmia

Tulevaisuuden tarpeita on ideoitu eri näkökulmasta, joita olivat oma koti, yhteisöllinen lähiympäristö ja ikäystävällinen asuinalue sekä sen palvelut. Tulokset on kiteytetty nyt infokuviksi.

Tunne voimavarasi: Työkaluja omaishoitajien jaksamiseen

Tunne voimavarasi -hankkeen monipuolisista ja maksuttomista materiaaleista hyötyvät niin omaishoitajat, kuin heidän parissaan työskentelevät.

Läheisenä työelämässä -hanke on käynnistynyt

Parhaillaan suunnitellaan mm. ryhmä- ja yksilötoiminnan sisältöjä, kesällä aloitetaan läheishoivaajille suunnattu chat-palvelu. Tutustu hankkeeseen, sen työntekijöihin ja tulevaan toimintaan.

Tulevaisuusvaliokunta yhdisti tiedettä ja taidetta ikääntymisen tulevaisuuden tarkasteluun

Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari oli yksi asiantuntijoista, jotka tulevaisuusvaliokunta kutsui mukaan hanketyöhön.

Yhteisöllisen asumisen ilta

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja asumisesta ja yhteisöllisyydestä sekä tuloksia senioreiden yhteisöllisen asumisen kehittämishankkeen työpajoista.

Läheisenä työelämässä

Läheisenä työelämässä on STEA:n rahoittama valtakunnallinen hanke vuosille 2022–2024. Kyseessä on Miina Sillanpään Säätiön ja Maria Akatemian yhteishanke (ent. Voimaa läheishoivaajien työssä jaksamiseen -hanke, jonka nimi on työstetty lyhyempään muotoon.), jota Maria Akatemia koordinoi. Hankkeen tavoitteena on tukea 40–65-vuotiaita työssäkäyviä henkilöitä, jotka työn ohella pitävät huolta myös läheisestään.   Taustaa Läheisen hoiva ja huolenpito tulevat … Lue lisää

Haemme kehittämisasiantuntijaa

Hei, sinä ikääntymisen ilmiöihin perehtynyt osaaja, oletko Miina Sillanpään Säätiön uusi kehittämisasiantuntija?

Kunnon kaveri -toiminnalle jatkoa

Helsingin Pikku Huopalahden ja lähialueiden senioreiden liikunnallinen toiminta Kunnon kaveri -hankkeessa on saamassa jatkoa. Seuraathan viestintäämme!

Tutustu hanketyöntekijä Anna-Maria Kuriin

Uudessa yhteishankkeessa Läheisenä työelämässä, tuetaan läheishoivaajien työssä jaksamista ja ennaltaehkäistään työssä uupumista.

Omaishoitajan arki ja haastavat tunteet -seminaarin uutiskooste

Tunne voimavarasi -hankkeen seminaarin uutiskooste ja aineistot on julkaistu. Tallenteet ovat katsottavissa 15.4. asti.