Miina Sillanpään Säätiön ja Wilhelmiina Palveluiden reilu parikymmentä innovaatio-opintojen opiskelijaa kokoontuivat Tenholassa uuden äärellä 7.–8.3.2024. Aiheen pariin johdatti Tamora, joka vastaa koulutuksen opillisesta annista. Aloitusjakson puheenvuorot herättelivät meitä kehittämisen maailmaan, rohkaisivat esittämään kysymyksiä ja kartoittamaan nykytilannetta yhdessä. Tärkeää on seurata nykymaailman ja yhteiskunnan menoa sekä ennakoida, miten se kehittyy tulevaisuudessa.

 

Innovaatio-ohjelman tavoite on tukea ja löytää koko konsernin kannalta tärkeitä, pieniäkin kehittämiskohteita ja viedä ne auttamaan ja rikastuttamaan asiakkaidemme, asukkaidemme sekä meidän kaikkien arkea. Haluamme varmistaa, että Wilhelmiina ja Säätiö ovat hyvä paikka työskennellä sekä asukkaillemme hyvä koti – paikka, jossa asua ja elää.

 

Pohdimme lähipäivien aikana kaikkea toimintaamme ja kehittämistä kolmen näkökulman kautta. Tuottaako tämä hyvää asiakaskokemusta? Entä tuottaako tämä kehittäminen hyvää työntekijäkokemusta? Saadaanko kehittämisellä tuottavuutta aikaan?

Tiiviit opintopäivät sisälsivät yhdessä tekemistä ja tavoitteena on jatkossa tiiviimpi yhteistyö sekä osaamisen jakaminen koko Wilhelmiinan ja Säätiön väen välillä.

 

Pieniä kehitystyön aihioita syntyi innostuneissa pienryhmissä jo useampi. Näistä ensimmäinen tehtävä koski Wilhelmiina Tenholaa, jonka aurinkoterassille ideoitiin esimerkiksi luonnon konkreettista lähelle tuomista sekä ilon iltapäivätoimintaa.

 

Tamora johdatti opintojen alkuun saatesanoin:

”Tunnistamme asioita, joita voi kokeilla. Ammattitaitoa on se, että uskallamme kokeilla.
Joukkueena olemme sen takana.
Opinnot auttavat meitä matkalle tuotekehitystyön ammattilaisiksi.
 Sen lisäksi tehtävä on muuttaa toimialaa, sen ajattelumallit. Siihen johto on kaikki kutsunut.
Tartutaan ja ryhdytään yhdessä tekemään.”

 

Kerromme yhteisestä matkastamme, seuraa viestintäämme aiheesta!

 

 

Lisätietoja: 

Virpi Annaniemi, kehitysjohtaja, Miina Sillanpään Säätiö -konserni
Soile Kuitunen, toimitusjohtaja, Miina Sillanpään Säätiö
Minna Saranpää, toimitusjohtaja, Wilhelmiina Palvelut

 

Ylin valokuva: Tom Hagelberg, Tamora