Kunnon kaveri -hankekoordinaattori Anu Koskelan yhteenveto Kunnon kaveri -toiminnan syyskaudesta. 

 

Aloitin hankekoordinaattorina Kunnon kaveri -hankkeessa kesäkuussa 2023. Tarmoa ja uteliaisuutta täynnä ryhdyin perehtymään hankkeen sisältöön ja suunnittelemaan syyskautta 2023. Viikon verran ehdin olla tässä uudessa työtehtävässä, kun sain tietäväni odottavani esikoistani. Ilon ja hämmästyksen määrä oli suuri: olin päässyt työhön, millaista olin kaivannut jo pitkään ja samaan aikaan toinenkin pitkäaikainen unelma oli käymässä toteen. Nyt syyskausi on vierähtänyt hanketta ja vatsaa kasvattaessa.

Tammikuussa onkin aika tehdä tilaa uudelle elämäntehtävälle ja antaa viestikapula eteenpäin uudelle hankekoordinaattorille vuoden 2024 alusta.

 

Kiitos yhteistyökumppaneille

Kunnon kaveri -toiminnassa yhdessä tekeminen on näkynyt monella tavalla. Se on näkynyt muun muassa yhteistyönä eri tahojen kanssa. Yhteistyön kautta on ollut mahdollista, että seniorit ovat päässeet Länsi-Helsingin alueella liikkumaan useamman kerran viikossa monipuolisesti ja ilmaiseksi. Haluankin kiittää syyskauden 2023 yhteistyöstä Munkkiniemen ja Riistavuoren palvelukeskuksia, Pitäjänmäen ja Munkkivuoren seurakuntia sekä Konala Seuraa, jotka ovat tarjonneet tilat ryhmäliikuntoja varten. Kiitokset myös Katso minut kauniiksi -hankkeen Annika Sarvelalle jooga- ja tanssitunneista sekä Performance Circukselle sirkustyöpajoista. Sydämelliset kiitokset myös hankkeemme vapaaehtoisille Riitalle ja Jormalle.

 

Toiminta antaa paljon kaikille osapuolille

Olen myös pyrkinyt rakentamaan siltaa ohjaaja-roolini ja osallistujien välille. Toivon, että minua on ollut helppo lähestyä kaikenlaisella palautteella. Toivon myös, että tunneillani on ollut turvallista sekä innostavaa olla. Uskon, että tunne innostumisesta ja turvallisuudesta auttavat osallistumaan viikoittaisiin jumppiin pitkäjännitteisesti. Pidän hyvin tärkeänä sitä, että ohjaajaa on helppoa lähestyä ja että palautteen antaja saa rehellisen vastauksen. On ollut suuri ilo nähdä, miten moni on tullut säännöllisesti tunneille.

 

Henkilökohtaisesti olen tuntenut valtavaa kiitollisuutta tästä työroolistani. Liikunnalliset tuokiot, työyhteisön kollegiaalinen tuki ja ryhmien yhteishenki ovat kannatelleet myös minua läpi syksyn kohti uutta. En olisi voinut parempaa työpaikkaa ja -ympäristöä saada tälle ajanjaksolle. Olen saanut kokea olevani kotonani työssäni. Hankkeen koordinaattorina olen saanut hyödyntää fysioterapeuttisen osaamisen lisäksi yrittäjähenkisyyttä, luovuutta, kohtaamistaitoja, huumoria ja herkkyyttäkin. Olen saanut kokea kehittyväni ammatillisesti monella osa-alueella ja tämä työtehtävä on vahvistanut sitä, mikä tuntuu itselle merkitykselliseltä työltä: saada luoda ja kehittää palveluita, jotka auttavat ihmisiä luottamaan omaan sekä yhteisön voimaan. On ainutlaatuista saada kokea olevansa työaikana luotettavien ja inspiroivien ystävien seurassa.

 

Tässä maailman ajassa ihmiset saattavat kokea – koronan vaikutustenkin takia – yksinäisyyttä ja erillisyyttä. Toivon ja uskon, että kohtaamalla toisemme avoimin ja ystävällisin mielin liikunnan ja mielekkään tekemisen parissa, olemme voineet kaventaa yksinäisyyden tunnetta. Me emme vain nostele puntteja, vaan nostamme toisiamme jaksamaan. Viikoittaiset kokoontumiset ovat säännöllisyydessään tuoneet turvan ja yhteenkuulumisen tunnetta. On paikka mihin tulla ja mistä lähteä levollisin mielin. On paikka mihin toivoo voivansa palata uudelleen. Toivon, että vuonna 2024 mahdollisimman moni haluaa palata Kunnon kaverin järjestämiin liikuntatuokioihin uudelleen ja uudelleen.

 

Syksyn aikana seuraava runo on puhutellut minua, koska se kuvastaa mielestäni Kunnon kaverin henkeä ja sitä, että me olemme täällä toisiamme varten.

 

Tuuli on puistossa yksinäisenä,
odottaa myrskyä kaverikseen
saadakseen siltä voimaa,
puhaltaakseen yhdessä
niin kuin vain kaksi voivat puhaltaa,
niin että kaikilla olisi enemmän.

– Sari Lehtimäki (runotalo.fi)

 

Kunnon kaveri -hankkeen uutena hankekoordinaattorina aloittaa 8.1.2024 Anne Luhtala.

Annen tavoittaa sähköpostilla anne.luhtala@miinasillanpaa.fi sekä tutusta puhelinnumerosta, joka oli myös Anulla eli p. 044 3289 100.