Maksuttomat verkkopalvelut

Nykyaikaiset digitaaliset ratkaisut voivat lisätä osallistumisen mahdollisuuksia ja tarjota hyvinvointia edistäviä ratkaisuja kotiin. Säätiön kehittämistyön tuloksena ovat syntyneet maksuttomat ja helppokäyttöiset verkkopalvelut eli aivoterveyttä edistävä Muistipuisto® (www.muistipuisto.fi) sekä luonnon hyvinvointivaikutuksia välittävä Luontosivusto (www.luontosivusto.fi). Sivustot sopivat käytettäväksi tietokoneella tai tabletilla ja toimivat parhaiten Google Chrome-selaimella. Muistipuistoa voit käyttää myös älypuhelimella. Ne eivät vaadi rekisteröitymistä.

 

Vanheneminen.fi – Varaudu vanhuuteen

Miina Sillanpään Säätiö on ollut mukana Vanhustyön keskusliiton hankkeessa, jossa on tuotettu tietoa ja työkaluja vanhenemiseen varautumista varten. Tärkein tuotos on www.vanheneminen.fi -palvelu, jonka monipuolinen sisältö auttaa perehtymään aiheeseen sekä kokoaa yhteen hyödyllisiä dokumentteja, mm. edunvalvontaan liittyen. Sivusto antaa lisäksi vinkkejä esim. asumisen huomioimiseen sekä hyvinvoinnin edistämiseen ikääntymisen myötä. Myös maksuton aivoterveyttä edistävä Muistipuisto.fi -palvelumme löytyy sivuston linkeistä.

 

Ryhmä- ja toimintamallit

Tutkimus- ja kehittämishankkeissamme on paneuduttu ikääntyneiden vertaisryhmätoimintaan ja kehitetty useita toimintamalleja. Esittelemme tässä niistä uusimmat. Vanhempia tutkimus- ja kehittämishankkeitamme ja niiden toimintamalleja löytyy myös tutkimus- ja kehittämistoimintaamme esittelevän alasivun kohdasta päättyneet hankkeet.

 

Vapaaehtoistyö

  • Vapaaehtoisvalmennusmalli on vaikuttava keino saada alueen eläkeläisiä kiinnostumaan vapaaehtoistoiminnasta. Valmennuksen aikana tutustutaan vapaaehtoistyön perusteisiin sekä voidaan vierailla vapaaehtoisia tarvitsevien toimijoiden luona. Valmennusmalliin voit tutustua lyhyen esittelyvideon ”Maailman tärkeintä työtä” myötä. Video on saatavilla myös englanniksi tekstitettynä. Tutustu tarkempaan sisältökuvaukseen valmennuksesta.

 

  • Yritysvapaaehtoistyö Wilhelmiina asumispalvelukeskuksessa Helsingin Pikku Huopalahdessa. Asukkaiden monipuolisen vapaa-ajantoiminnan laajentamiseksi Wilhelmiinassa aloitetaan syksyllä 2022 vapaaehtoistoiminnan kokeilu, jossa järjestetään yhteistyöyritysten henkilöstölle mahdollisuus toimia päivän ajan vapaaehtoisina. Kokeilun tavoitteena on yhdessä pilottiyritysten kanssa rakentaa toimivia, valmiita konsepteja vapaaehtoispäivän sisältöön sekä kehittää samalla kumppanuusmallia. Lue lisää aiheesta. Katso HALI ry:n johtajan Arja Laitisen vapaaehtoispäivästä Wilhelmiinassa koostettu video.