Nykyaikaiset teknologiset ratkaisut voivat lisätä osallistumisen mahdollisuuksia ja tarjota hyvinvointia edistäviä ratkaisuja kotiin. Erityisesti näiden ratkaisujen kehittämiseen olemme pureutuneet Miina Sillanpään Säätiössä viime vuosina. Esittelyssä ovat uudet verkkopalvelumme: Muistipuisto sekä Kuu kiurusta kesään -hankkeen Luontosivusto. Sivustot sopivat käytettäväksi tietokoneella tai tabletilla ja toimivat parhaiten Google Chrome-selaimella. Muistipuistoa voit käyttää myös älypuhelimella. Ne eivät vaadi rekisteröitymistä.

 

Muistipuisto®

Muistipuisto® (www.muistipuisto.fi) on helppokäyttöinen ja maksuton verkkopalvelu, jossa aivoterveyttä ja toimintakykyä edistävä tieto, vinkit ja harjoitukset yhdistyvät uudenlaisella tavalla. Kuvallisesti selkeä puistomaisema sisältää kuusi aivoterveyttä ja toimintakykyä käsittelevää teema-aluetta. Tietoa-osio koostuu monipuolisesti aivoterveyden edistämistä käsittelevästä teoriatiedosta. Treenejä aivoille sisältää tarkkaavaisuuden, muistin hahmottamisen ja päättelyn harjoituksia, kun taas Liikettä niveliin tarjoaa kehoa ja aivoja virkistävää liikuntaa. Mielen tasapainoa antaa mahdollisuuden läsnäolon ja rentoutumisen harjoitteluun. Musiikkia ja muistelua -osiosta löytyy muistelun aiheita musiikista, valokuvista ja visoista. Terveelliseen ravitsemukseen saa vinkkejä Aivoterveellistä ruokaa -osiosta, joka sisältää helppoja ruokareseptejä päivän jokaiselle aterialle.

 

Muistipuiston yhteiskehittäminen on toteutettu Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton kolmivuotisessa (2016–2018) hankkeessa Sosiaali- ja terveysministeriön tuella. Tutustu Muistipuisto -hankkeeseen.

 

Luontosivusto.fi

Kuu kiurusta kesään -hankkeessa vaikutetaan omaishoitajien ja -hoidettavien hyvinvointia luontoaiheisen toiminnan ja tuotosten avulla. Kehitimme yhdessä ikääntyneiden omaishoitoperheiden kanssa tarinallisuuteen ja luontoympäristöön pohjautuvaa ryhmätoimintaa, Nautitaan luonnosta -kortit sekä Luontosivusto-palvelun, jotka ohjaavan luonnon hyvinvointivaikutusten pariin.

Luontosivustolla pääset nauttimaan luontoelämyksistä mm. kuvin, äänin, tarinoin ja videoin sekä voit testata luontotietouttasi erilaisten visojen parissa. Luontosivusto -verkkopalvelu helpottaa luonnon käyttämistä oman hyvinvoinnin edistämiseksi ja tuo luonnon saavutettavaksi myös sisätiloissa.

 

Impulssi

Impulssi korvattiin 1.2.2019 maksuttomalla Muistipuisto -verkkopalvelulla. Muistipuistosta löydät tuttuja sisältöjä, mm. aivotreenit, mutta myös paljon uutta ja innostavaa aivoterveytesi tueksi. www.muistipuisto.fi