Esittelyssä Muistipuisto sekä Kuu kiurusta kesään -hankkeen Luontosivusto.

 

Muistipuisto®

Muistipuisto® (www.muistipuisto.fi) on helppokäyttöinen ja maksuton verkkopalvelu, jossa aivoterveyttä ja toimintakykyä edistävä tieto, vinkit ja harjoitukset yhdistyvät uudenlaisella tavalla. Kuvallisesti selkeä puistomaisema sisältää kuusi aivoterveyttä ja toimintakykyä käsittelevää teema-aluetta. Tietoa-osio koostuu monipuolisesti aivoterveyden edistämistä käsittelevästä teoriatiedosta. Treenejä aivoille sisältää tarkkaavaisuuden, muistin hahmottamisen ja päättelyn harjoituksia, kun taas Liikettä niveliin tarjoaa kehoa ja aivoja virkistävää liikuntaa. Mielen tasapainoa antaa mahdollisuuden läsnäolon ja rentoutumisen harjoitteluun. Musiikkia ja muistelua -osiosta löytyy muistelun aiheita musiikista, valokuvista ja visoista. Terveelliseen ravitsemukseen saa vinkkejä Aivoterveellistä ruokaa -osiosta, joka sisältää helppoja ruokareseptejä päivän jokaiselle aterialle.

 

Muistipuiston yhteiskehittely on toteutunut Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton kolmivuotisena (2016–2018) hankkeena Veikkaus Oy:n pelituottojen avustuksella. Tutustu Muistipuisto -hankkeeseen.

 

Kuu kiurusta kesään

Kuu kiurusta kesään -hankkeessa vaikutetaan omaishoitajien ja -hoidettavien hyvinvointiin luontoaiheisen toiminnan ja Luontosivusto -verkkopalvelun avulla. Kehitämme ikääntyneiden omaishoitoperheille tarinallisuuteen ja luontoympäristöön pohjautuvaa ryhmätoimintaa, tarinatyöpajoja ja Luontosivusto-palvelun, joka julkaistaan osoitteessa www.luontosivusto.fi helmikuussa 2019.

 

Impulssi

Impulssi korvataan 1.2.2019 alkaen uudella maksuttomalla Muistipuisto -verkkopalvelulla. Muistipuistosta löydät tuttuja sisältöjä, mm. aivotreenit, mutta myös paljon uutta ja innostavaa aivoterveytesi tueksi. www.muistipuisto.fi

 

Nykyaikaiset teknologiset ratkaisut voivat lisätä osallistumisen mahdollisuuksia ja tarjota hyvinvointia edistäviä ratkaisuja kotiin. Erityisesti näiden ratkaisujen kehittämiseen olemme pureutuneet Miina Sillanpään Säätiössä viime vuosina. Muistiluuri– ja Yhteinen Sävel-hankkeissamme kehitetty Impulssi -hyvinvointisovellus on tarkoitettu muistisairauden alkuvaiheen omatoimisen kuntoutumisen tueksi. Impulssin kehitystyön taustalla on laaja-alainen käsitys ihmisen hyvinvoinnin osatekijöistä. Sovellus on kehitetty yhdessä lievää muistisairautta sairastavien henkilöiden ja heidän läheisilleen kanssa, mutta se soveltuu kaikille aivoterveytensä edistämisestä kiinnostuneille henkilöille. Sovellus on julkaistu verkkosivujemme lisäksi Google Play- sovelluskaupassa sekä App Store:ssa, josta sen voi ladata älylaitteelleen. Impulssi toimii parhaiten Google Chrome -selaimessa.

 

Impulssin yhdeksän eri osiota tarjoavat tekemistä ja pohdittavaa kotiin. Impulssista voi valita sisältöjä oman kiinnostuksen mukaan. Kuva-arvoitusten, sudokun ja muiden aivotreenien lisäksi erilaiset tehtävät, jumpat, ja ruokareseptit kannustavat toimimaan. Lisäksi elämykselliset sisällöt, muistelua tukevat videot tarjoavat mahdollisuuden asioiden löytämiseen sekä vuorovaikutuksen tukemiseen. Impulssi on hyvä valinta!