Miina Sillanpään Säätiö on useissa tutkimus- ja kehittämishankkeissaan paneutunut musiikin merkityksellisyyteen ja sen toimintakykyä ja hyvinvointia edistävään vaikutukseen. Muistaakseni laulan® -musiikkitoiminta kohdentuu yleisesti ikääntyville ihmisille, mutta sisältää myös muistisairaille tarkoitettua erityistoimintaa.

 

Musiikkia toimintakyvyn tueksi

 

Laula yhteislauluja yhdessä seniorikuoron kanssa.
Videossa esiintyy Laulusta Voimaa! -seniorikuoro johtajanaan musiikkineuvos Marjukka Riihimäki. Lauluina on helppoja ja tuttuja suomalaisia lauluja, kuten esim. Arvon mekin ansaitsemme ja Kotimaani ompi Suomi. Video on tekstitetty ja lauluihin on helppo yhtyä mukaan laulamaan. Videon kesto on noin 30 minuuttia ja se on maksutta käytettävissä esimerkiksi ikääntyneiden ryhmätoimintaan ja palvelutalojen virkistysohjelmaan. Suora linkki YouTubeen: https://youtu.be/0ZPZA1OfSB0

 

Laula joululauluja yhdessä seniorikuoron kanssa.
Laulusta Voimaa! -seniorikuoro johtajanaan musiikkineuvos Marjukka Riihimäki laulattaa tuttuja joululauluja, kuten esim. Varpunen jouluaamuna, Jouluyö, juhlayö sekä Jouluaatto on nyt herttainen. Video on tekstitetty ja lauluihin on helppo yhtyä mukaan laulamaan. Videon kesto on noin 30 minuuttia ja se on maksutta käytettävissä esimerkiksi ikääntyneiden ryhmätoimintaan ja palvelutalojen virkistysohjelmaan. Suora linkki YouTubeen: https://youtu.be/Dv1kUzGZF8U

 

Laula lastenlauluja yhdessä seniorikuoron kanssa.
Aiheena tutut ja perinteiset lastenlaulut ja lauluperinteen siirtäminen uusille sukupolville. Videolla esiintyy Laulusta Voimaa! -seniorikuoro johtajanaan musiikkineuvos Marjukka Riihimäki. Mukana laulamassa 3-vuotiaat Eeva ja Kaapo. Lauluina on helppoja suomalaisia lastenlauluja, kuten esim. Rati riti ralla, Tiedän paikan armahan ja Pieni tytön tylleröinen. Video on tekstitetty ja lauluihin on helppo yhtyä mukaan laulamaan. Videon kesto on noin 30 minuuttia. Video on maksutta käytettävissä esimerkiksi ikääntyneiden ryhmätoimintaan ja palvelutalojen virkistyshetkiin. Suora linkki YouTubeen: https://youtu.be/LNruSGpYHf0

 

Tilaa Muistaakseni Laulan® -laulukirja.

”Kiitos paljon ihanasta laulukirjasta! Kuuntelemme ja laulamme asukkaiden kanssa mielellämme!”

Laulukirja sopii käytettäväksi niin ohjatuissa pienryhmissä kuin myös kotona läheisen kanssa. Laulukirja sisältää 40 laulun sanat helppolukuisena tekstinä ja kuvituksena on muistoja herättäviä vanhoja postimerkkejä. Mukana tulee myös esilaulettu CD, jossa on puolet kirjan lauluista. Laulujen joukosta löytyy mm. Kulkurin valssi, Minne tuuli tytön kuljettaa, Vanhoja poikia viiksekkäitä, Päivänsäde ja menninkäinen ja Voi tuota muistia.

Muistaakseni laulan -laulukirjan hinta on 15€ + postikulut 9,20€ (sisältäen CD:n).
Laulukirjamme on kerännyt paljon positiivista palautetta:

”Pidän kovasti CD:n lauluista! Ne on laulettu rauhallisesti ja ääntämys on selkeää. Ei liikaa taustasäestystä. Kirjassa on sopivan kokoista tekstiä, sitä on helppo seurata.”

Tilaukset:

  • Yksityishenkilöt:

Postitukset ennakkomaksua vastaan, tilille: IBAN: FI87 8000 1800 0683 56,
viestikenttään: Tilaajan sukunimi Muistaakseni laulan

Ota maksukuitista kuvakaappaus ja lähetä osoitetietojen kanssa: julkaisut@miinasillanpaa.fi

 

Muistipuiston musiikkisisällöt.
Maksuton ja helppokäyttöinen Muistipuisto-verkkopalvelu tarjoaa myös musiikkisisältöjä, esimerkiksi musiikkiharjoituksia ja -visoja. Lisäksi se tarjoaa tietoa musiikin merkityksestä hyvinvoinnille ja toimintakyvylle. ”Laulaminen ja musiikin kuunteleminen ovat monin tavoin hyväksi aivoille. Musiikin harrastaminen kehittää aivoalueita, jotka liittyvät muistiin, keskittymiskykyyn ja oppimiseen. Tuttu, elämänkaaren eri vaiheisiin liittyvä musiikki herättää muistoja ja tunteita.”

Kokeile Musiikkivisoja tai laula tuttujen laulujen mukana.

 

Muistaakseni Laulan® -musiikkitoiminta perustuu vuosina 2009–2011 toteutuneeseen hankkeeseen ja sen jatkotoimiin. Säätiö järjestää sekä yksin, että yhteistyökumppaneiden kanssa ikääntyville ihmisille suunnattua kuoro- ja yhteislaulutoimintaa, esimerkkeinä ikääntyneiden Laulusta voimaa -kuorotoiminta, Helsinki laulaa -tapahtumat sekä ARMAS-festivaali, johon säätiö on osallistunut vuodesta 2017 pääosin musiikkisisällöillä. Lisätietoa Muistaakseni laulan® -hankkeesta, jossa edistettiin musiikkipohjaisten kuntoutusmenetelmien käyttöönottoa ja saatiin tietoa niiden vaikuttavuudesta.