Läheisenä työelämässä -yhteishanke on käynnistynyt huhtikuussa.

Hankkeessa työskentelee kolmihenkinen tiimi, joka koostuu hankepäälliköstä ja kahdesta hanketyöntekijästä. Hankepäällikkö Siru Jokimies (oik.) ja hanketyöntekijä Suvi Kehälinna (vas.) työskentelevät Maria Akatemian ja hanketyöntekijä Anna-Maria Kuri (kesk.) työskentelee Miina Sillanpään Säätiön palveluksessa.

 

Kevään aikana on tarkoituksena suunnitella muun muassa ryhmä- ja yksilötoiminnan sisältöjä sekä käynnistää hankkeen vaikuttajaverkoston yhteistyötä. Kesän aikana on tarkoituksena aloittaa läheishoivaajille suunnattu chat-palvelu Maria Akatemian verkkosivuilla. Sen kautta läheishoivaaja pääsee kartoittavaan yksilökeskusteluun ammattilaisen kanssa ja voi hakeutua syksyllä alkaviin ammatillisesti ohjattuihin vertaisryhmiin. Chat-palvelun kautta läheishoivaaja voi hakea myös tukea ja neuvontaa tilanteeseensa.

 

Hankkeen verkkosivut julkaistaan kevään aikana ja löytyvät Maria Akatemian verkkosivujen alta. Hankesivuilta pääsee liittymään mm. chat-palveluun ja lukemaan hankkeen tarjoamasta toiminnasta ja tulevista tapahtumista tarkemmin. Hankkeesta löytyy lisätietoa myös Miina Sillanpään Säätiön nettisivuilta Tutkimus- ja kehittäminen -osiosta. Tutustu hankkeeseen, sen työntekijöihin ja jo julkaistuun tiedotteisiin Maria Akatemian nettisivuilla.

 

Maria Akatemian ja Miina Sillanpään Säätiön kolmivuotisen (2022–2024) Läheisenä työelämässä -yhteishankkeen tavoitteena on tukea 40–65-vuotiaita työssäkäyviä henkilöitä, jotka pitävät työn ohella huolta myös läheisestään. Hankkeetta koordinoi Maria Akatemia ja rahoittajana toimii STEA.