Aivojen toiminta on keskeinen osa ihmisen hyvinvointia. Aivot tarvitsevat sopivasti haasteita voidakseen hyvin ja säilyäkseen toimintakykyisinä. Kaikki itselle mielekäs, iloa tuottava tuttu tekeminen ja harrastukset ovat aivoille hyödyksi. Joskus kannattaa kuitenkin rikkoa rutiineja ja antaa aivoilleen uusia haasteita. Aivotreeni luo uusia hermosolujen välisiä yhteyksiä eli hermoverkkoja. Hyvin verkottuneet aivot ovat vastustuskykyisemmät muistisairauksien aiheuttamille muutoksille.

Muistiluuri -hankkeessa on kehitetty yhteistyössä hankkeeseen osallistuneiden ryhmäläisten kanssa monipuolisesti ajattelutoimintoja harjoittavia aivotreeni -harjoituksia. Ryhmäläisten mielestä harjoittelu on ollut mielekästä ja hyödyllistä sekä tuottanut myös onnistumisen kokemuksia ja mielihyvää.

 

Nyt näitä harjoituksia pääsevät hyödyntämään KAIKKI aivojensa hyvinvoinnista kiinnostuneet! Tästä pääset harjoituksiin.

Impulssi

Impulssi korvataan 1.2.2019 alkaen uudella maksuttomalla Muistipuisto -verkkopalvelulla. Muistipuistosta löydät tuttuja sisältöjä, mm. aivotreenit, mutta myös paljon uutta ja innostavaa aivoterveytesi tueksi. www.muistipuisto.fi.

 

Aivotreeni harjoituksia 536