Muistipuisto® -verkkopalvelumme on valittu mukaan TERVE-SOS palkintofinalistiehdokkaaksi. Tämän vuoden teemana oli hyvinvointiteknologia ja palkintoa haki yhteensä 21 toimintamallia, joista finaaliin valittiin viisi ehdokasta. Palkinnon saajan päättää arviointiraadin esityksestä THL:n ylijohtaja Marina Erhola. Lisäksi yleisö saa äänestää finalisteista oman suosikkinsa. TERVE-SOS -palkinto sekä yleisöäänestyksen voittajan palkinto jaetaan TERVE-SOS-tapahtumassa Oulussa torstaina 23.5.2019.

 

Omaa suosikkiaan voi äänestää Innokylässä peukuttamalla kyseistä toimintamallia. Paina peukalon kuvaa, joka löytyy oikeasta yläkulmasta toimintamallin kuvauksen yläpuolelta. Äänestysaika on ma 8.4.2018 klo 12.00 – to 2.5.2019 klo 12.00. Vain tällä ajanjaksolla annetut peukut eli äänet lasketaan mukaan yleisöäänestyksen tulokseen. Tästä pääset Muistipuiston toimintamallin sivulle ja antamaan oman yleisöäänesi Muistipuistolle.

 

Finalisteista todettiin:

Finaaliin päässeiden vahvuuksia olivat muun muassa toimintamallin kattava ja ymmärrettävä kuvaus, skaalattavuus ja saatavilla oleva seurantatieto. Teknologia oli helposti saavutettavissa, eli käyttöönotto ei vaatinut aiempaa osaamista tai teknologia oli helposti saatavilla esimerkiksi mobiililaitteiden kautta. Kanavat oli onnistuttu valitsemaan kohderyhmän mukaisesti. Mallit olivat lupaavia, ja finalistit vastasivat olemassa oleviin tarpeisiin onnistuneesti. Finalistit edistivät osallisuutta, ja ottivat kohderyhmät mukaan kehittämiseen.

 

Tutustu tarkemmin palkintoehdokkaista julkaistuun uutiseen tästä. Muita finaliehdokkaita olivat: Digiosallisuus syrjäytymisen ehkäisykeinona, LivingSkills – digitaalinen taitovalmennustyökalu, Lääkehoidon arviointi Mikkelin kotihoitoyksikössä etäpalveluiden käyttäjille sekä Tukea, tietoa ja taitoja – kännykässä, kotona tai konttorilla – kokemukset voimavaraksi YouTubessa.

 

Lisätietoa Muistipuisto -hankkeesta löydät Miina Sillanpään Säätiön verkkosivuilta.