Muistipuistossa tehdään yhteistyötä Kuuloliiton kanssa Kuule ja muista -hankkeessa. Tavoitteena lisätä hoitamattomuudesta johtuvaa heikentyneen kuulon ja muistin sekä kuulon aleneman aivoterveysvaikutusten tunnistamista.

 

Kuuloliiton kevään webinaarisarjassa käsiteltiin näkemyksiä ja ajatuksia ikääntyneen hyvästä elämästä ja elämänlaadusta. Neliosaisen webinaarisarjassa perehdyttiin siihen, miten Kuule ja muista -hankkeen yhteistyökumppanit edistävät ikääntyneen hyvää elämää ja toimintakykyä omalla toimialallaan.

Tallennettuihin webinaariesityksiin voi tutustua tästä.

 

Webinaarisarjan kolmannessa osassa ”Mielen hyvinvointia ja aivoterveyttä – askeleita kohti hyvää ikääntymistä” esiteltiin Muistipuiston  mahdollisuuksia ikääntyneiden aivoterveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Katso tekstitetty (noin 36 min) tallenne.

 

Tutustu myös Muistipuiston Tietoa-osioon tuotettuun artikkeliin: Kun kuulet, pystyt myös muistamaan sekä uusiin kuulemiseen perustuviin Muistin ja Tarkkavaisuuden harjoituksiin Muistipuistossa.

 

Kuule ja muista -hankkeen (2021-2023) ohjausryhmässä toimivat Miina Sillanpään Säätiön lisäksi Muistiliitto, Ikäinstituutti, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry, Espoon ja Kauniaisten Muistiyhdistys ry, Keski-Suomen Muistiyhdistys ry, Jyväskylän yliopisto Gerontologian tutkimuskeskus, Pohjois-Savon Muisti ry, Audionomiyhdistys ry sekä Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.