Tunne voimavarasi -vertaisryhmämalli julkaistaan lokakuussa

Tunne voimavarasi -hankkeessa on kehitetty vertaisryhmämalli, joka on tarkoitettu kaikille omaishoitajille, joita huolestuttavat omat tunteet, käytös ja voimavarojen väheneminen. Vertaisryhmämalli koostuu viidestä tapaamiskerrasta, joilla jokaisella on oma teemansa. Keskiössä on omien tunteiden ja tarpeiden tunnistaminen, tunnesäätely ja voimavarat.  Tunne voimavarasi- vertaisryhmämalli on vapaasti hyödynnettävissä sähköisessä muodossa lokakuussa.

 

Tunne voimavarasi -vertaisryhmämallin koulutusta

Marraskuussa on tulossa kaksi samansisältöistä koulutusta vertaisryhmämallista 10.11 klo 9–12 ja 30.11 klo 13–16. Osallistumalla koulutukseen saat ohjaajan materiaalin sekä valmiudet Tunne voimavarasi -ryhmän toteuttamiseen. Ryhmämallia voi hyödyntää joko sellaisenaan, soveltaen eri kohderyhmille tai poimimalla yksittäisiä teemoja ja harjoituksia osaksi muita ryhmiä tai toimintaa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Tunne voimavarasi -hankkeen omilla nettisivuilla. 

 

Muut materiaalit 

Tunne voimavarasi -hankkeessa on julkaistu aiemmin TunneVaaka® -kirjanen ja -mittarit sekä Tunne voimavarasi -video ”En ole tunteideni kanssa yksin.” Video löytyy YouTubesta suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi tekstitettyinä. Materiaaleja voi hyödyntää Tunne voimavarasi -vertaisryhmän lisäksi esim. asiakastapaamisissa sekä keskustelutilaisuuksien alustuksissa.

 

Kaikkien materiaalien tarkoituksena on ehkäistä tilanteita, jotka pitkään jatkuneina voivat johtaa omaishoitajan uupumiseen ja sitä kautta joko itsensä tai hoidettavan läheisen kaltoinkohteluun.

 

Lisätietoa aiheesta ja ajankohtaisista tilaisuuksista Tunne Voimavarasi -hankkeen omilla nettisivuilla.