Juuri avattu palvelu- ja hoivakoti Wilhelmiina Tenhola Helsingin Ruskeasuolla on houkutellut hoiva-alan ammattilaisia ja muistiosaajia. Innostunut ilmapiiri ja uudet ideat rikastuttavat ikääntyvien asukkaiden arkea ja motivoivat hoitajia.

 

Wilhelmiina Tenhola on innostava mahdollisuus päästä kehittämään ja tekemään uutta ikääntyvien asukkaiden hyväksi. Muistikodissa näkyy se, ettei hoiva-ala ole pelkkää raskasta puurtamista. Se on myös energistä ja innostavaa yhdessä tekemistä sekä uuden luomista, toteaa talon henkilöstö.

 

Toimintaterapeutti Hilkka ja asukas Timo tekevät yhdessä palapeliä.

Huippulaatuista muistiosaamista

Muistikodin toimintaympäristön suunnittelu ja sujuva arki on perustunut Wilhelmiinassa hyödynnettyyn MuistiMontessori-filosofiaan, jossa asukkaiden omatoimisuutta ja toimintakykyä tuetaan yksilöllisesti. Asukkaat voivat valita tarjolla olevasta aamiaisesta mieluista syötävää, nukkua päiväunet vaikka oleskelutilan sohvalla sekä osallistua arkeen oman osaamisen ja kiinnostuksensa pohjalta. Esimerkiksi pöytien pyyhkiminen ja lehtien lukeminen sekä palapelien tekeminen sujuvat yhdessä tehden.

 

”Käytämme aikaa oppiaksemme tuntemaan kunkin asukkaan elämäntarinan, mieltymykset ja taidot”, kertoo muistikodin tiimivastaava Nina Illi. Musiikkitoimintaa viritellään ja tulossa oleva kaverikoirien vierailu johdattaakin Tenholassa asuvaa Timoa muistelemaan myös omia lemmikkejään ja niiden nimiä. Wilhelmiinan visio ”Enemmän näköistäsi elämää” toteutuu käytännössä.

 

Kiireetön läsnäolo, hymyt ja kosketukset korostavat levollista tunnelmaa ja terassiovesta näkee mäntyjä kasvavalle ja turvalliselle sisäpihalle. Ulkoterassille voi kattaa hyvän sään salliessa kahvit.

 

Haravoimista ja muita ulkoaskareita tuleekin tehtyä omalla pihalla, samoin kuin seurattua pihan toisella reunalla olevan päiväkodin lasten touhuja. Niiden seuraaminen tuo päivään iloa ja elämää, ja yhteistyötä voisi viritellä lasten kanssa, suunnittelee muistikodin toimintaterapeutti Hilkka Suomela.

 

Monipuolista ja viihtyisää asumista

Wilhelmiina Tenhola tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa sekä myös koteja senioreille yhteisöllisen asumisen konseptilla, jossa halutessaan voi osallistua yhteisiin kauppareissuihin ja retkiin talon oman yhteisökoordinaattorin johdolla. Asukkaat voivat tutustua Tenholaan myös lyhytaikaisilla asumisjaksoilla.

 

Kodit on suunniteltu toimiviksi ja viihtyisiksi hoitajien ja ikääntyneiden kanssa yhteiskehittämällä sekä ikääntyneiden asioihin erikoistuneen sisustussuunnittelijan ammattitaidolla. Avarat ja toimivat tilat mahdollistavat Wilhelmiinan arvojen mukaisen laadukkaan hoiva- ja palveluasumisen. Läheinen Keskuspuisto tarjoaa asukkaille ja läheisille esteettömiä ulkoilureittejä, ja puiston eläimistä ikkunan takana ihmeteltävinä ovatkin piipahtaneet jo rusakot sekä citykettu.

 

Toimintaa ja uusia palvelumuotoja kehitetään avaamisen jälkeen yhdessä asukkaiden kanssa ideoiden ja ennakkoluulottomasti, kertoo palvelupäällikkö Hanna Heiskanen.

 

Laatu, arvostus ja yhdessä kehittäminen nojaavat vahvaan arvopohjaan

Wilhelmiina Palveluilla ja sen omistavalla Miina Sillanpään Säätiöllä on vahva edelläkävijyyden ja kehittämisen arvomaailma. Wilhelmiinassa on kerrytetty pitkältä ajalta muistiosaamista ja esimerkiksi muistiosaamiseen liittyvät toimintamallit ovat tärkeitä.

 

Ikääntyneiden elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämiseen antaa vahvan panoksen myös säätiö, jonka tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeet sekä niiden tulokset hyödyttävät myös konsernin liikeyhtiöitä. Wilhelmiinassa hyödynnetään mm. säätiössä kehitettyjä maksuttomia Muistipuisto ja Luontosivusto -verkkopalveluita. Miina Sillanpään Säätiö-konsernissa vaalitaan Miina Sillanpään perintöä, jonka keskeisiä arvoja ovat korkea laatu, ihmisten arvostus ja yhdessä tekeminen.

 

Lisätietoja:

 

Wilhelmiina Tenholan kuvat: OSG Viestintä