Väestön nopean ikääntymisen vuoksi valtakunnalliset päätöksentekijät tarvitsevat ajantasaista ja monipuolista tietoa päätöstensä tueksi. Tähän tarpeeseen perustettiin kansanedustajien, asiantuntijoiden ja kansalaisjärjestöjen yhteinen Eduskunnan IKÄ-verkosto vuonna 2018. Miina Sillanpään Säätiö on myös mukana IKÄ-verkostossa.

 

IKÄ-verkostossa on jäseniä reilut 80. Mukana on eri puolueiden kansanedustajia, alan johtavia asiantuntijoita ja professoreita eri yliopistoista sekä vanhusalan kansalaisjärjestöjen johtajia että vanhusneuvostojen jäseniä. Verkoston puheenjohtajana toimii hallituskaudella 2019-2023 kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd), varapuheenjohtajana kansanedustaja Marko Kilpi (kok) ja sihteerinä Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo. Verkosto jakaa ajankohtaista tutkimustietoa iäkkäiden hyvinvoinnista, taloudesta, toiveista, tarpeista ja palveluiden toimivuudesta. IKÄ-verkosto järjestää keskustelutilaisuuksia ja julkaisee ajankohtaiseen tutkimukseen perustuvia tietopaketteja.

 

Lisätietoa: www.ikainstituutti.fi/ikaverkosto

Seuraa Twitterissä ikäpoliittista keskustelua aihetunnisteella #ikäverkosto

 

Kuvassa vasemmalta: Eduskunnan IKÄ-verkoston sihteeri Päivi Topo Ikäinstituutista ja kansanedustajat varapuheenjohtaja Marko Kilpi (kok) ja puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd).