Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Sörnäisten rantatien alkuosa on muutettu Miina Sillanpään kaduksi (Miina Sillanpääs gata). Hakaniemen torin puoleinen kadun päälle on asennettu katukyltit. Valtuustoaloitteen kadun nimeämiseksi teki professori Pentti Arajärvi vuonna 2016. Lisätietoa asiasta Helsingin kaupungin nettisivuilta. Miina Sillanpää asui Helsingin Hakaniemessä, osoitteessa Pitkänsillanranta 7–9, vuodesta 1927 elämänsä loppuun saakka.

 

Miina Sillanpää (1866–1952) oli Suomen ensimmäinen ministeriksi nimitetty nainen, merkittävä kansalaisvaikuttaja ja hyvinvointiyhteiskuntamme rakentaja. Hänen kunniakseen on nyt nimetty katu sekä kalentereihin merkitään vakiintuneena liputuspäivänä vuodesta 2023 alkaen Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.

 

Miina Sillanpää toimi kansanedustajana yhteensä 38 vuotta. Hänestä tuli myös Suomen ensimmäinen naisministeri vuonna 1926. Erityisesti heikossa asemassa olevien ryhmien, kuten palvelijattarien, naisten, vanhusten ja yksinhuoltajaäitien aseman parantaminen oli hänelle tärkeää. Miina Sillanpää perusti Suomeen myös ensikodit. Lisätietoa Miina Sillanpäästä.

Tutustu myös Miina Sillanpään Seuran nettisivuihin, johon on koostettu kattava tietopaketti Miina Sillanpäästä ja hänen elämäntyöstään.

 

Miina Sillanpään Säätiö on perustettu vuonna 1965 . Painopistealueemme ovat vanhustyö, kuntoutus, kansanterveyttä edistävä tutkimus- ja kehittämistoiminta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen toimialalla.