Uusi Luontosivusto.fi -sivusto yhdistää luonnon hyvinvointivaikutukset ja innostavan tekemisen helppokäyttöisessä ja maksuttomassa verkkopalvelussa. Palvelu on suunniteltu yhdessä ikääntyneiden omaishoitoperheiden kanssa. Tavoitteena on tuottaa elpymisen ja virkistymisen kokemuksia sekä luontoelämyksiä.

 

Luonnon hyvinvointivaikutukset tiedostetaan nykypäivänä yhä laajemmin. Luonnossa mieliala ja kunto kohenevat, stressistä palautuminen on tehokkaampaa sekä koettu hyvinvointi lisääntyy. Luontosivuston anti perustuu luonnon kokemiseen tarinoiden, tehtävien ja visuaalisuuden keinoin.

 

Luontosivusto -verkkopalvelu tuo luontoelämykset saavutettavaksi myös sisätiloissa ja tukee oman hyvinvoinnin edistämistä. Monipuolinen vuodenaikoihin ja -ilmiöihin pohjautuva sisältö innostaa nauttimaan luonnosta kuvin, videoin ja tehtävin. Materiaalia on tuotettu eri puolilta Suomea yhdessä omaishoitajien, yhteistyöverkostojen sekä ammattitoimittajien kirjoittamana ja kuvaamana.

 

Yhteiskehittäminen omaishoitoperheiden kanssa on tuonut heidän asiantuntijuutensa mukaan palveluun varmistaen sivuston helppokäyttöisyyden. Yhdessä omaishoitajien kanssa on luotu Luontosivustolle virkistäviä, rentouttavia sekä elvyttäviä hetkiä, joiden parissa voi irtautua arjesta.

 

Kuu kiurusta kesään -hankkeessa kehitetyltä Luontosivustolta löytyy monipuolista sisältöä sekä yksin, läheisen että ryhmän kanssa käytettäväksi. Palvelu on maksuton ja vapaasti kaikkien käytössä. Sivustoa voi käyttää sekä tietokoneella että tabletilla ja se toimii parhaiten Google Chrome-selaimella. Luontosivuston yhteiskehittäminen jatkuu vuoden 2019 ajan. Toivomme julkaisun jälkeen runsaasti uusia käyttäjiä ja käyttäjäpalautetta sivuston jatkokehittämistä varten.

 

Tervetuloa palvelun käyttäjäksi!
www.luontosivusto.fi

 

Kuu kiurusta kesään – elinvoimaa luonnosta ikääntyneiden omaishoivaan 2017–2019 on Miina Sillanpään Säätiön hanke, joka edistää ikääntyneiden omaishoitoperheiden hyvinvointia elvyttävän ja tarinallisuuteen perustuvan luontotoiminnan avulla. Hankkeen tuotoksia ovat Nautitaan luonnosta -ryhmät ja internet-osoitteeseen rakentuva Luontosivusto sekä työpajat. Hanketta tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Omaishoitajaliitto ry, Suomen Luonnonsuojeluliitto ry ja Sininauhaliitto ry:n Vihreä veräjä.

 

Lisätietoa: Hankkeen kehittäjät Paula Noronen ja Annika Slunga:
etunimi.sukunimi@miinasillanpaa.fi