Läheisenä työelämässä -hankkeen asiakastoiminta jatkuu koko hankekauden. Tarjoamme maksuttomia yksilötapaamisia sekä ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille valtakunnallisesti. Työssä käyvien läheishoivaajien tueksi toteutettavan yksilö- ja ryhmätoiminnan lisäksi tulossa on tapahtumia, webinaareja ja väliseminaari.

 

Syksyn alkavat ryhmät:

  • 7.9.–5.10. klo 17–19. Neuroliiton kanssa yhteistyössä toteutettava etäryhmä 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille, joiden läheinen sairastaa MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta.
  • 11.9.–9.10. klo 17–19. Napapiirin omaishoitajat ry:n kanssa toteutettava verkkoryhmä 40–65-vuotiaille Lapin hyvinvointialueella asuville työssäkäyville läheishoivaajille.
  • 10.10.–7.11. klo 17–19. Valtakunnallinen verkkovertaisryhmä tiistaisin 40–65-vuotiaille läheishoivaajille.
  • 9.10.–16.11. klo 14–16. Neuroliiton kanssa yhteistyössä toteutettava lähiryhmä Helsingissä 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille, joiden läheinen sairastaa MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta.

Lisätietoa yksilötapaamisista ja vertaisryhmistä

 

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa tavoittaa entistä laajemmin

Järjestämme ryhmiä myös yhteistyössä muiden toimijoiden, kuten Neuroliiton, Kainuun hyvinvointialueen ja Napapiirin omaishoitajat ry:n kanssa. Järjestötoimijoiden jäsenille ja heidän omaisilleen on voitu yhteistyön avulla tarjota kohdennettua tukea juuri työn ja läheishoivan yhteensovittamisen kysymyksissä. Hyvinvointialueiden kanssa tehtävässä yhteistyössä asiakastoiminta on suunnattu sen työntekijöille, osaksi työnhyvinvoinnin tukemista.

 

Ensimmäinen verkkoryhmä Neuroliiton jäsenille toteutui huhti-toukokuussa kuudella osallistujalla. Ryhmä koostui niin Neuroliiton toimintaan ensimmäistä kertaa osallistuneista, kuin jo usein läheisten toimintaan osallistuneista henkilöistä. Osallistujia yhdisti läheishoivaajana toimiminen MS-tautia sairastavalle. Jatkamme yhteistyötä Neuroliiton kanssa uusien verkko- ja lähiryhmien muodossa syksyllä 2023.

 

Olemme käyneet kertomassa toiminnastamme myös useiden järjestöjen läheisille järjestetyissä illoissa ja työyhteisöjen kokouksissa sekä lähi- että etätapaamisina. Läheisenä työelämässä -hankkeen esite kertoo hankkeen toiminnasta pähkinänkuoressa ja esite löytyy sekä sähköisenä (pdf) että on tilattavissa painettuna ja jaettavaksi asiakastyössä.

 

Yhteistyötiedustelut: hanketyöntekijä Anna-Maria Kuri, anna-maria.kuri@miinasillanpaa.fi tai puh. 044 491 4097.

 

Tulevia tapahtumia ja webinaareja

Järjestämme Talentian kanssa yhteistyössä heidän jäsenilleen suunnatun webinaarisarjan toisen osan, Hyvinvointi puntarissa keskiviikkona 4.10. klo 17–19.

 

Läheisenä työelämässä -hankkeen väliseminaari, Kahdessa vuorossa – Näkökulmia työn ja läheishoivan yhteensovittamiseen, toteutetaan verkossa keskiviikkona 25.10.2023 klo 12–14.30. Puhujina tapahtumassa on Läheisenä työelämässä-hankkeen työntekijät, kokemusasiantuntija, Maria Akatemian toiminnanjohtaja Sari Nyberg, Varman asiantuntijalääkäri Tiia Reho sekä Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen. Ilmoittautumiset

 

Läheisenä työelämässä -hanke osallistuu Sosiaalialan asiantuntijapäiville Oulussa tiistaina 14.11.2023. Tervetuloa tutustumaan ja juttelemaan aiheesta ständillemme!

 

Syksyn aikana julkaistaan myös hankkeen ensimmäinen podcast yhteistyössä hankekummimme ja Leijonaemot ry:n toiminnanjohtaja Noora Koposen kanssa. Ilmoitamme kanavillamme, kun podcast on kuultavana.

 

Läheisenä työelämässä -hanke on Maria Akatemian ja Miina Sillanpään Säätiön kolmivuotinen (2022–2024) STEA:n tukema yhteishanke, joka tarjoaa tukea 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille. Hankkeen vaikuttamistyön avulla pyrimme lisäämään tietoisuutta läheishoivasta ja siihen liittyvistä kysymyksistä.