Vapaaehtoisuuden hyötyihin sukeltamista, uusiin ihmisiin tutustumista ja oman hyvinvoinnin lähteiden pohtimista.

Tätä kaikkea ja paljon muuta on SenioriKamu-vapaaehtoisvalmennus.

Joko olet ilmoittautunut mukaan?

 

SenioriKamu-toiminta yhdistää yksin asuvan ikäihmisen ja vapaaehtoisen toistensa ulkoilu- ja juttuseuraksi. Kamuparit liikkuvat yhdessä ikäihmisen asuinalueella ja saavat toinen toisiltaan iloa ja virtaa arkeen.

 

Vapaaehtoisuus sopii kaikille, ja sitä tehdään aina omana itsenä ja persoonana, sekä oman osaamisen keinoin. Vapaaehtoisuutta ohjaavat kuitenkin tietyt perusperiaatteet ja hyvät käytännöt. Näihin syvennytään SenioriKamu-vapaaehtoisvalmennuksessa.

 

Valmennus rakentuu yhteiselle keskustelulle ja kokemuksien vaihtamiselle. Tutustumme yhdessä vapaaehtoistoiminnan lähtökohtiin, kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen, ja pohdimme vapaaehtoisen hyvinvointia tukevia tekijöitä. Luvassa on oivalluksia omista voimavaroista ja siitä, missä olemme hyviä. Parempi itsetuntemus kantaa vapaaehtoistehtävässä ja sen ulkopuolella.

 

Valmennuksessa kuulet myös, millaisia vapaaehtoistehtäviä SenioriKamu-toiminnassa on tarjolla ja tutustut muihin vapaaehtoisiin. Jatkossa pääset tapaamaan muita vapaaehtoisia mm. maksuttomissa lisäkoulutuksissa ja toivetapahtumissa. Tukenasi valmennuksen jälkeen on muiden vapaaehtoisten vertaisverkosto ja hankekoordinaattori, johon voit olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä.

 

Seuraava vapaaehtoisvalmennus järjestetään kahtena peräkkäisenä tiistaina 23. ja 30.1.2024 klo 16.30–19.30 Malmin Varustamolla osoitteessa Pekanraitti 16, 00700 Helsinki. Ilmoittaudu sunnuntaihin 21.1. mennessä tästä linkistä tai suoraan kouluttajalle. Valmennuksen kouluttajana toimii SenioriKamun Helsingin toiminnan hankekoordinaattori Jenni Karvonen, p. 044 0151 756, jenni.karvonen@miinasillanpaa.fi

 

Tule paikalle juuri sellaisena kuin olet!

 

Lue lisää SenioriKamu-vapaaehtoisuudesta Vapaaehtoiseksi-sivultamme ja tutustu myös avoimiin vapaaehtoistehtäviin.

Jos ajankohta ei sovi, niin tule mukaan seuraavaan koulutukseen maaliskuussa. Ota yhteys suoraan Jenniin.