Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton yhteishankkeessa (2016-2018) kehitetään virtuaalinen Muistipuisto® -verkkopalvelu yhteistyössä muistisairaiden henkilöiden, heidän läheistensä, vapaaehtoisten ja muististaan kiinnostuneiden henkilöiden kanssa. Loppuvuodesta 2018 avattava Muistipuisto -sivusto tarjoaa työvälineitä myös ammattilaisille, jotka työskentelevät eri sektoreilla muistisairaiden henkilöiden ja heidän läheistensä parissa.

 

Aloituskuva 3_2017 koko 350Tarkoitus

Virtuaalinen Muistipuisto® -hanke on älykäs verkkopalvelu muistisairaille, läheisille, vapaaehtoisille ja muististaan kiinnostuneille. Hanke vastaa muistisairauksien lisääntymisen mukanaan tuomaan ajankohtaiseen haasteeseen kehittämällä väestön hyvinvointia edistävää käyttäjälähtöistä teknologiaa. Palvelu tarjoaa kansallisen muistiohjelman mukaisesti oikea-aikaista ja elämänlaatua vahvistavaa tietoa ja tukea sekä toimintakykyä edistävää aktiivisuutta. Selainpohjaisella alustalla on mm. tietoa aivoterveydestä, muistista ja palveluista sekä harjoituksia ja vuorovaikutusta. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt hankkeelle avustusta Veikkaus Oy:n pelituotoista. (ent. RAY)

 

Tavoitteet

Muistipuisto -hankkeen tavoitteena on kehittää käyttäjälähtöinen, pelillisyyttä hyödyntävä, vuorovaikutteinen ja älykäs verkkopalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden omaehtoiseen hyvinvointiin ja elämänlaatua edistämiseen.

Verkkopalvelu muun muassa:

  • Tarjoaa monipuolista tietoa ja ohjausta aivoterveyden edistämiseksi ja omahoidon tueksi.
  • Tarjoaa keskustelumahdollisuuksia, keinoja ja ratkaisuja jaksamisen tueksi sekä päivittäisen elämän pulmatilanteiden ratkaisemiseen.
  • Kokoaa materiaaleja ja työkaluja aivoterveyden sekä toimintakyvyn edistämiseksi.
  • Kokoaa yhteiselle alustalle tietoa valtakunnallisista ja paikallisista palveluista ja aktiviteeteista.

 

TalviulkoiluOsallistumiseen innostava puisto

Muistipuistossa kiinnitetään huomiota erityisesti verkkopalvelun helppokäyttöisyyteen, miellyttävään käyttökokemukseen, innostavuuteen ja kiinnostavuuteen.

Muistipuiston visuaaliset elementit edistävät palvelun hahmotettavuutta ja helpottavat käyttöä. Pelillisyys motivoi sekä tarjoaa monipuolisia oppimis-, toiminta- ja vuorovaikutusmahdollisuuksia kaikille käyttäjälle. Käyttäjän tunnistava koneäly ohjaa ja helpottavaa palvelussa navigointia sekä auttavaa käyttäjää etenemään omien tarpeidensa, toiveidensa ja tavoitteidensa mukaisesti.

 

Toiminnan kuvaus

Muistipuisto-hanke toteutetaan vaiheittain viitenä työpaketeiksi nimettyinä työvaiheena.

Hanke kuva 848

 

 

Muistipuisto oletuslogo 350x197Seuraa meitä ja hankkeen etenemistä sekä tällä kotisivulla että Facebookissa.

 

Osallistu keskusteluun ja vaikuta! Tehdään yhdessä tulevaisuuden Muistipuisto.

 

 

Muistiluuri kuntoutusmallin sisältö 350

Aivoviikon muistitehtävä ja kysely

Tässä muistitehtävässä opettelet reitin avulla ja yhdistämällä muistamaan asioita. Vastaa myös Muistipuiston kyselyyn ja kerro toiveistasi ja tarpeistasi.

Aivot loading 350

Aivoviikko – muistiharjoittelua ja vinkkejä

Muistamista voi harjoitella! Muisti toimii mielleyhtymien avulla ja olennaista on, että rikastetaan muistettavaa asiaa. Nyt on mahdollisuus opetella uusi muistitekniikka.

Aloituskuva 3_2017 koko 350

Vastaa ja vaikuta!

Kyselyllä kartoitetaan mm. muistisairaille ja heidän läheisilleen suunnatun Muistipuisto -verkkopalvelun käyttäjien toiveita tulevan sisällön osalta.

Tamminen_Anna 350

Esittelyssä Muistipuisto-hankkeen Anna Tamminen

Muistipuisto -hankkeen vastuuhenkilöt esittäytyvät. Nyt vuorossa Muistiliiton Anna Tamminen.

mp-kehittamista-pienoismalli-350

Virtuaalinen Muistipuisto® – puisto ihmisille!

Olemme tavanneet eri käyttäjäryhmien edustajia monissa tapahtumissa ja selvittäneet toiminnallisten työpajojen avulla heidän toiveitaan ja tarpeitaan.

muistipuisto-graafinen-etusivu-350

Tutustu Muistipuisto -hankkeen esitteeseen

Tutustu Muistipuisto -hankkeen uuteen esitteeseen ja tule ideoimaan ja kehittämään palvelun sisältöä kanssamme marraskuun tapahtumissa.

muistipuisto-visuilme-maisema-350

Nyt rakennamme virtuaalista Muistipuistoa

Ensimmäinen prototyyppi on valmistunut ja käyttäjäryhmille järjestettään pajoja, joissa tutustutaan puiston toimintaan sekä ideoidaan että kehitetään Muistipuiston sisältöä.

Muistiluuri Finger 350

Muistiviikon teemana – Oikeus hyvään elämään kotiympäristössä

Muistisairaille sunnatuissa kuntoutushankkeissamme tarkastellaan hyvän elämän edellytyksiä sekä tarjotaan toimintakykyä ja vuorovaikutusta ylläpitäviä harjoituksia.

IMG_2328 kasvokuva 350

Esittelyssä Muistipuisto-hankkeen Elmo Saukko

Muistipuisto -hankkeen vastuuhenkilöt esittäytyvät. Nyt vuorossa Elmo.

Metsa BeWell 350

Muistipuisto -hankkeen suuntana tulevaisuus

Tutustu Muistipuisto -hankkeen ajankohtaisiin uutisiin.